Kultúra

2008.08.19. 18:36

Gumicsizma helyett aligvalami - az idén is szigeteltünk

A félmeztelen férfitestek tömegének látványának melengette – a napsütés mellett – az idei Szigeten a női szíveket. A kánikulában persze a lányok sem öltöztek túl, így nap közben a többtízezres tömeget megmozgató fesztivál leginkább szabadstrandra emlékeztetett, vízpart nélkül.

f. m.

A medencék hiányát fokozott folyadékbevitellel igyekeztek megoldani a népek. Legjobban a csapolt sör fogyott. Míg a tavalyi időjárás gumicsizmát hozta divatba, idén a stílusosan alkalmazott „aligvalami" hódított.

Extravagáns megoldásokban most sem volt hiány – bár hozzáteszem egy fesztiválon már igazán szokatlan összeállítással kell előrukkolni, hogy valaki kitűnjön az excibicionisták sorából. A melltartós srácok azért a legvadabb punkbanda mellett is figyelmet kaptak a tömegben és sokan megmosolyogták a plüssállat-sapkában csápolókat is.

[caption id="" align="aligncenter" width="550"] Szigeti csendélet - a szerző felvétele
[/caption]

A fesztivál utolsó két éjszakáján aztán olyannyira hideg lett, hogy a fázósabbak átmeneti kabátban is vacogtak. Így járt Maceo Parker, a jazzszínpad sztárja is, akinek a koncertjét későn érkezők már csak a sátor túloldaláról élvezhették. A funk-mester hamar belemelegedett és fergeteges koncertet szaxofonozott végig. De ne szaladjunk ennyire előre.

Mert ugye ott volt az Apocalyptica szintén – telt sátras – koncertje is. A metálzenét játszó négy finn csellós korábbi hazai fesztiválfellépései alapján már számíthattak volna rá a szervezők, hogy a Metal Hammer sátorba a fele sem fér el a közönségnek.

Az idén öt naposra zsugorotott sziget-héten érdeklődőkből egyébként sem volt hiány. Megemelték a fesztivál befogadóképességét, így 65 ezer helyett egyszerre 70 ezren szórakozhattak a Hajógyári-szigeten. Szombat este – ekkor lépett fel az R. E. M. is – ki kellett tenni a bejáratra a „megtelt" táblát. A nulladik nappal együtt sátorbontásig mintegy 400 ezer szigetelő fordult meg a fesztiválon.

[caption id="" align="aligncenter" width="550"] Szigeti kényelem - a szerző felvétele
[/caption]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!