Kultúra

2008.08.08. 17:00

Desszertre gyúr a szakácsválogatott

Desszertmegbeszélést tartottak pénteken az őszi olimpiára készülő szakácsok. A békéscsabai szlovák vendéglő teraszán az Erkel-kocka, a különböző likőrös, sós karamellás és tonkababos bonbonokat nem kellett kétszer kínálni.

F. M.

A kollégák mellett Domokos László, a megyegyűlés elnöke is csak dicsérni tudta a csapat mestercukrászának pralinéit. Horváth László az őszi erfurti megmérettetésre a sós karemellbonbon mellett csokoládé díszmunkával készül, amelynek témája az Erkel-dicentenárium lesz.

A megyei önkormányzat 3,8 millió forinttal támogatja a németországi megmérettetésre készülő csapatot — tudtuk meg Domokos Lászlótól. A megyei önkormányzat elnöke elmondta, a Viharsarok mindig híres volt gasztronómiájáról, ennek turizmusszervező ereje bizonyított.

Ennek fényében az olimpiai csapat szakácsaival a közeljövőben a megye településein szervezett gasztronómiai fesztiválokon is találkozhatunk.

[caption id="" align="aligncenter" width="600"] Édes felkészülés
[/caption]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!