Kultúra

2008.06.15. 08:46

Vasvári Emese lett a POSZT legjobb női epizódszereplője

Vasvári Emese, békéscsabai származású színművész kapta a legjobb nő epizódszereplőnek járó díjat idén a Pécsi Országos Színházi Találkozón.

cs. r.

Vasvári Emesének a Szombathelyi Színházbarátok Egyesülete CzukorShow című produkciójában nyújtott alakításáért ítélte oda a díjat a fesztivál szakmai zsűrije. A művésznő lapunknak elmondta, a CzukorShow lényegében Füst Milán Boldogtalanok című drámájának átirata. Az eredeti műben az általa játszott Nemesváraljai Gyarmaky Róza szerepe főszerep.

Vasvári Emese szerint egyébként nincs főszerep, vagy epizódszerep, mint a rá osztott figurákat sem osztályozza, hogy legkedvesebb, kevésbé kedves. Húszéves színpadi tapasztalata azt mutatja, mindig aktuális feladat van, s ha valakihez nem nő oda egy szerep, az azt jelzi, adósa maradt a feladatnak.

A CzukorShow-t az a Dömötör Tamás jegyzi, aki Jordán Tamással társulatot alapít Szombathelyen. Szombathely CzukorShow-t megformáló alkalmi társulásból többen tervezik, hogy odaszerződnek. Vasvári Emese azonban marad szabadúszó.

 

Címkék#színház

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!