Kultúra

2008.06.30. 15:08

Gasztronómiai fesztivál a kétegyházi kastélyparkban

Idén immár negyedik alkalommal rendezik meg Kétegyházán az országos román gasztronómiai fesztivált. A szervezők szeretnék minél sikeresebbé és élvezetesebbé tenni a kétnapos programot.

Cs. Á.

— A hazai románság ételeit, kultúráját mutatjuk be, de a főzőversenyen szívesen látjuk más konyhák képviselőit is, hogy mindenki feltálalhassa saját nemzetiségének különleges ételeit. A fesztiválunkon részt vevő főzőcsapatok versenyen mérettetik meg magukat, neves hazai és külföldi zsűritagok bírálják el az elkészített ételeket — tájékoztatott az ötletgazda-főszervező Kalcsó Mihályné Pilán Mária Anna. Akik már az elmúlt években is részt vettek a rendezvényen, azok bizonyára tudják, hogy a csapatok által készített ételekből mindenki kap ingyenesen kóstolót, ezzel is megismerhetik a román hagyományos ételek jellegzetességeit. A fesztivál területén csak a büfékocsikból vásárolt ételekért, italokért kell fizetni, minden más étel, sütemény ingyenes.

— A fesztivál 2 napja alatt 4 alkalommal friss ételt készítenek a központi főzőhelyen. Szép és hasznos ajándékokat lehet nyerni. A rendezvény ideje alatt büfé, termékbemutatók, kiállítások, kirakodóvásár, gyermekhinta, ugrálóvár, lovaglási lehetőség és sok más színes program várja az idelátogatókat — részletezte a főszervező. Kalcsó Mihályné elmondta, a „Gurmania” nevet a fesztiválnak Adrian Simon, az Arad Megyei Kulturális Központ igazgatója adta 2006-ban. A rendezvénnyel kapcsolatos további részletek a www.gurmania.hu oldalon tekinthetők meg, a szervezők mindenkit szeretettel várnak július 4-5-én a fesztiválra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!