Kultúra

2008.03.28. 10:31

Fiatal színészekről írt könyvet az orosházi szerzőnő

Orosházi szerző sikervárományos könyve jelent meg a napokban: Czank Szilvia Színházra hangolva című interjúkötete fiatal színészekről szól, így tulajdonképpen hiánypótlónak számít.

BEOL

A könyv bemutatja a mai színházi élet tíz tehetséges művészének eddigi életútját, munkásságát, pályájuk iránti alázatukat, mintegy követendő példát állítva így mindenki - de leginkább a fiatalok - elé. Az ifjú generáció kialakulóban lévő értékrendjét, gondolkodásmódját mindenképpen pozitív irányba befolyásolhatja az általuk kedvelt emberek példája.

A hazai könyvpiacon számos színészóriásról szóló életrajzi mű található, de fiatal színészeket bemutató kötet eddig nem jelent meg - nyilatkozta a Beolnak az Orosházán élő - szintén fiatal - szerző. A könyv, mely elsősorban az interneten rendelhető meg - szereplői: Serbán Attila, Udvarias Anna, Barabás Kiss Zoltán, Nagy Sándor, Miller Zoltán, Homonnay Zsolt, Csengeri Attila, Polyák Lilla, Mahó Andrea és Wégner Judit, akik számos nagysikerű darabban játszanak a fővárosi és a vidéki színházak színpadain. A teljesség igénye nélkül: Az Operaház fantomja, Producerek, Macskafogó, Démonológia, Luxemburg grófja, Csókos asszony, A vörös malom, Macskák, A szépség és a szörnyeteg stb.

Utószót Szirtes Tamás, a Madách Színház igazgatója írt a kötethez. A direktor egyebek közt így fogalmaz: „Nincs fontosabb feladata egy színházi embernek, mint hogy egy új generációt színpadra segítsen, és bábáskodjon afelett, hogy megkapaszkodjanak ezen az egyáltalán nem egyszerű pályán. (...) Nagyon örülök annak, hogy egy ilyen illékony és tűnékeny művészetet, mint amilyen a színház - amely az esti előadással egyben véget is ér - valamilyen maradandó formában megörökítenek. Megemlítik, és beviszik a köztudatba a színészek nevét, mindazokat a segítő gesztusokat megteszik, amelyre nekik szükségük van. Ez a könyv olyan fiatal művészeket mutat be, akik a Madách Színház számára is fontosak. Én személyesen valamennyiüket jelentős tehetségnek tartom."

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!