Kultúra

2007.02.19. 15:26

Bringa, fényképezőgép, internet

Az internet hozta meg a sikert két dévaványai fotós számára. Kürti Ignáczné és Hajasné Varga Irén az interneten látta meg a Magyar puszta című felhívást. A megadott internetes címre szinte azonnal fel is töltötték néhány fotójukat. A siker nem maradt el.

M. B.

Orosz Endre, Budapesten élő újságíró a két ványai pályázó fotóját továbbküldte Blück Györgynek (aki egykor maga is fotós volt), a nyíregyházi főiskola tanárának. Blück György még jó pár képet kért. Majd a tetemes anyagot áttekintve úgy vélte: érdemes lenne egy kiállítást szervezni a két dévaványai fotósnak Nyíregyházán. A kiállítást a szakszervezetek házában rendezték meg. Hajasné Varga Irénnek 15 pusztaképét, Kürti Ignácznénak 10 balatoni naplementét ábrázoló és 5 pusztai fotóját állították ki.
A ványai fotósok abban bíznak, hogy képeiket hamarosan megtekinthetik a Békés megyei érdeklődők is. Békéscsabáról a MÁV művelődési otthon már megkereste őket azzal, hogy kiállításra várják fotóikat. Pap Tibor, Dévaványa polgármestere szintén azt mondta, a közeljövőben Ványán is kiállítást nyitnak Kürti Ignáczné és Hajasné Varga Irén képeiből.
Mindkét alkotó fotói a hazai táj szépségeit mutatják be. Mindketten imádják a természetet: fotózásaik alkalmával általában kerékpárral járják a környéket.

Címkék#IT-hírek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!