felújítás

2020.11.19. 11:29

Eltávolítják a meglazult burkolatot az orosházi társasházról

Alpinisták már többször átkopogtatták annak a Kossuth utcai társasháznak a homlokzatát, amit a nyolcvanas években egyedi technológiával építettek. A hétemeletes épület szimbólumává vált Orosháza főutcájának. Most is sokan rácsodálkoznak, hiszen egy daruról verik le a csempeburkolat egy részét.

Cs. I.

20201118 Orosháza Épületet újítanak fel Orosháza belvárosában fotó Bencsik Ádám Békés Megyei Hírlap

Fotó: BENCSIK ADAM

A helyszínen megtudtuk, az épület egyedi, úgynevezett pirogránit homlokzati burkolati elemei közül eltávolítják azokat, amelyek lazábbak. Egy korábbi építéshatósági ügy határozata szerint a nem megfelelő állékonyságú felületeket kell leverni. Ennek a munkának szemtanúja ezekben a napokban sok járókelő.

Az épület minimális felületéről eltávolítják a csempét, majd tavasszal kijavítják /Fotó: B. Á./

A lakóktól megtudtuk: az átvizsgálás során kiderült, az építési technológiának köszönhetően a pirogránit (csempe) burkolati elemek lényegesen erősebben tartanak, mint azt előzetesen feltételezték. Így az épület minimális felületéről történik ezeknek az eltávolítása. A két közös képviselő és az egyik lakástulajdonos aktív közbenjárásával valósul meg a munka. Ők a helyszínen arról is beszámoltak, hogy jövőre a most eltávolított részeket kijavítják, helyreállítják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!