Békéscsaba

2018.11.29. 14:30

Tenni akaró közösségeknek tartottak előadásokat

Közös kincseinkért címmel rendeztek csütörtökön közművelődési konferenciát a Csabagyöngye Kulturális Központban közművelődési intézmények, civil szervezetek képviselőinek.

L. B.

Sipos Andrea, a Nemzeti Művelődési Intézet megyei irodavezetője elmondta, hogy az előadásokkal a tenni akaró intézményeket, közösségeket célozták meg, hogy az átadott információk révén hatékonyabbá, eredményesebbé tegyék a mindennapi munkájukat. Szente Béla, a Csabagyöngye Kulturális Központ igazgatója egy példán keresztül kifejtette, hogy a szakmában fontos a találékonyság.

Pocsajiné Fábián Magdolna, a Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesületének titkára ismertette, hogy hazánkban 60 ezer civil szervezet működik, de vannak más társaságok is. Lényeges, hogy ezek együttműködjenek a közművelődési intézményekkel.

A rendezvényen Závogyán Magdolna, a Nemzeti Művelődési Intézet ügyvezetője és dr. Erdész Ádám, a megyei levéltár igazgatója bemutatta a Körök, egyletek: A civil társadalom története a dualizmus kori Békés megyében című kiadványt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!