13°
18°

Közélet

AKARATERŐ ÉS KITARTÁS / 56 perce
Papp Gábor, gabor2.papp@mediaworks.hu
A paragility nagykövetévé választották az ausztriai Tattendorfban megtartott 18. Keverék és Fajtatiszta Kutya Agility Világbajnokságon és 16. ParAgility ­Világkupán a békéscsabai­ Ale Patríciát, a Gyulai ­Kutyás Agility Szabadidősport Klub tagját. A hamarosan a huszadik életévét betöltő fiatal lány akaraterejével, kitartásával sokaknak mutat példát és ad erőt a mindennapokhoz.
DIALÍZIS / 5 órája
B.A.
Különös évfordulót ültek a minap a megyeszékhely dialízisközpontjában. A jubileum sajnálatos apropója, hogy Kovács Krisztián éppen húsz évvel ezelőtt vette fel első vesekezelését. A Vesebetegek és Szervátültetettek Békés Megyei Egyesületének jelenlegi elnöke tizenkilenc évesen szembesült azzal a ténnyel, hogy veséi képtelenek a mérgező anyagokat megfelelően eltávolítani a szervezetéből, ezért folyamatos kezelésre kell járnia, amely kétnaponta négy-öt óra elfoglaltságot jelent.
Félbehagyott tanulmányok / 16 órája
Laczkó Viktória, viktoria.laczko@mediaworks.hu
Mindamellett, hogy egyértelműen csökken a szakképzésre jelentkezők száma, a tanulmányaikat megkezdő hallgatók jelentős százaléka nem teszi le a kötelező szintvizsgát az első tanévben. Az ipar­kamara úgy látja, hogy a lemorzsolódás nem a szakképzési rendszer jellemzőiből adódik, sokkal inkább társadalmi, szociálpolitikai probléma.
MAKETT / 17 órája
B. A.
A Körös makett klub új néven, de a régi lendülettel rendezte meg az idei makett kiállítását és versenyét a Csabagyöngye Kulturális Központban. Az előző évekhez hasonlóan az országból több mint 300 makett érkezett a megyeszékhelyre.

Legolvasottabb

1
Már az űrből is látszik az M44 nyomvonala
2
Öt férfi molesztált egy házibuliban egy tinilányt
3
Ha nem látja, nem hiszi el: saját postás kutyája van Gyulának, házhoz viszi a leveleket
4
M44: utánajártunk, hogy halad az építkezés
5
A vihar miatt számos helyre vonultak a tűzoltók
Szüret idején
Elvileg nem kell választani az ivás és a biciklizés között, ám érdemes
Otthon / 1 órája
Hogyan válasszunk ágyneműt?
A pihentető alvásnak egyik alapvető feltétele a lepedő és a huzatok minősége.
Gyász
MEGEMLÉKEZÉS " Még fáj nekem, s tán örökre így marad, de Te mindig velem leszel, az idő bárhogy is halad." Soha el nem múló fájdalommal emlékezem NAGY JÁNOS halálának 4. évfordulóján. Szerető felesége
"A szeretet örök, A szeretet soha el nem múlik." MEGEMLKEZÉS Zsila László nyugalmazott rendőr alezredesre halálának 5. évfordulóján Zsila Lászlóné szül. Gaál Marcella nyugalmazott boltvezetőre halálának 5. évfordulóján Zsila Zoltánka tanulóra halálának 53. évfordulóján. Szeretettel emlékezünk, gondolunk Mindhármotokra a Zsila és a Gaál család. Köszönjük mindazoknak, akik emléküket szívükben megőrzik.
"Elmentél tőlünk egy szomorú, őszi napon, azóta Tiéd a csend, a nyugalom, hiányod elviselni nagyon nehéz, míg élünk, megtart szívünkben a fájó emlékezés." MEGEMLÉKEZÉS Ancsin György István halálának 9. évfordulóján. Szerető felesége, Mária, lánya, Ági, veje, Zoli, unokája, Andi és családja.
"Dolgos keze, szerető szíve örökre megpihent." GYÁSZHÍR Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy Krizsán István (volt Cserépgyári dolgozó) békéscsabai lakos 81 éves korában hosszan tartó, súlyos betegség következtében elhunyt. Hamvasztás utáni temetése 2017. szeptember 25-én 13 órakor lesz a békéscsabai Szarvasi úti katolikus temetőben. Gyászmise 2017. szeptember 25-én 11.30 órakor lesz a békéscsabai Belvárosi Katolikus Templomban. A gyászoló család
"Sohasem halványul szívünkben emléked, sohasem szűnik meg lelkünk gyásza érted." MEGEMLÉKEZÉS Fájó szívvel emlékezünk Baji Gábor halálának 20. évfordulóján. Felesége és családja.
"Nem hal meg az, akinek emléke Örökké szívünkben él." GYÁSZHÍR Fájó szívvel tudatjuk, hogy Zahorán Pálné szül. Hugyecz Erzsébet békéscsabai lakos 84 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni temetése 2017. szeptember 26-án 11 órakor lesz a békéscsabai Vasúti temetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, fájdalmunkban osztoznak. A gyászoló család
"Te, aki annyi szeretetet adtál, Te, aki mindig mellettünk álltál, Te, aki sosem kértél csak adtál, Örökre elmentél, szereteted szívünkben örökké él." GYÁSZHÍR Fájdalomtól megtört szívvel tudatjuk, hogy Szilágyi István súlyos betegségben, 63 éves korában elhunyt. Drága szerettünket 2017. szeptember 29-én 10 órakor kísérjük utolsó útjára a békéscsabai Zsigmond utcai katolikus temetőben. Ezúton köszönjük mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, fájdalmunkban osztoznak. A gyászoló család
Irány a dutyi! / 3 órája
Kétszázmillió forintnyi kábítószert foglaltak le a rendőrök a fővárosban (videó)
Bundestag / 3 órája
Megkezdődtek a parlamenti választások Németországban
Illegális bevándorlás / 4 órája
Három magyar és két szerb embercsempészt fogtak Baranyában
55 év / 14 órája
Új albummal jubilál az Omega
Német választások / 15 órája
Utolsó pillanatig kampányoltak a német pártok
Női röplabda-Eb / 16 órája
Játszmát nyert, de kikapott a lengyelektől a magyar válogatott