Közélet

2016.12.31. 16:38

Több hosszú hétvégénk lesz 2017-ben

Nem sok extra pihenést hozott a munkavállalóknak a 2016-os év, lévén sok állami ünnep hétvégére esett. 2017-ben egy hivatalos ünneppel többnek örülhetünk, valamint három háromnapos és két négynapos hosszú hétvégére számíthatunk.

BEOL

Március 15. szerdára esik, így a hét közepén egy ünnepnap jár. Négynapos lesz a húsvét, hiszen 2017-ben már Nagypéntek is munkaszüneti nap. Ezzel április 14. és 17. között lesz az év első hosszú hétvégéje. A gyermekeknek a tavaszi szünet hatnapos lesz, április 13-ától 18-áig tart majd.

Május elseje, a munka ünnepe hétfőre esik, így a húsvéti hosszú hétvégét néhány héttel később újabb pihenés követi.

A következő hónap újabb hosszú hétvégét hoz, mert Pünkösd vasárnapot és hétfőt június 4-én és 5-én ünnepeljük.

A gyerekek nyári szünete június 16-án, pénteken kezdődik. Augusztus 20. okozhat némi csalódást, mivel 2017-ben ez a nemzeti ünnep vasárnapra esik.

Október 23. hétfőn lesz, így ősszel újabb háromnapos hosszú hétvége vár ránk. November elseje szerdára esik majd, így egyetlen könnyebbség a hétközi pihenőnap lesz. Jövőre is eljön a karácsony, ezúttal azonban több időnk lesz a tennivalókra, hiszen 2017-ben négynapos lesz az ünnepi időszak, a munkaszüneti napok hétfőre és keddre esnek. 2018-ban rögvest folytatódik a „jó sorozat”, mert újév napja hétfőre esik, így pihenővel indulhat az év.

— Idén élénkítő hatást gyakoroltak a Békés megyei turizmusra a hosszú hétvégék. Érezhetően emelkedett a térségbe látogatók száma — állították egyöntetűen a megkérdezett szakemberek. Az idősebbek körében még mindig a gyógyfürdők rendelkeznek a legnagyobb vonzerővel. Emellett megfigyelhető a wellness-szolgáltatások térhódítása, a kisgyermekes családoknál pedig az aquaparkok iránti fokozott érdeklődés. Az őszi-téli időszakban a természeti értékekre épülő szolgáltatások, illetve a természetjárás jelentette a legfőbb turisztikai vonzerőt a hosszú hétvégéken a térségben.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!