Közélet

2016.12.31. 10:59

Mire kattintottak a legtöbbször a Beol olvasói 2016-ban?

Késelés Gyulán, tragikus haláleset és mentős gázolás Békéscsabán. A Beol.hu hírportálon legjobban pörgő cikkek többsége sajnos nem éppen vidám történeteket dolgoz fel, de olvasóink nagy figyelemmel követték a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány munkásságát is.

beol.hu

Holttest a buszállomáson: 20 éves fiatal lehet a gyilkos – írtuk február 5-én. A büntetlen előéletű gyulai férfi, Z. Zs. a gyulai buszpályaudvaron rendkívüli brutalitással ölt meg egy 37 éves dobozi illetőségű, de Gyulán hajléktalan életmódot folytató férfit. Októberben vádat emeltek ellene, a tárgyalás novemberben vette kezdetét. A bíróság a vádlottat – halmazati büntetésül – 10 év szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte, a szabadságvesztés büntetést fegyházban rendelte végrehajtani.


Szintén februárban egy szörnyű haláleset történt Békéscsabán: egy nő a Hunyadi téren leugrott az egyik épület tetejéről és életét vesztette. A rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálta a haláleset körülményeit.

Hónapokkal ezelőtt tűnt el Hegyesi János – írtuk márciusban. A most 54 éves füzesgyarmati férfi még 2015 nyarán tűnt el, egy térfigyelő kamera akkor Szeghalmon vette fel, azóta semmi nyoma. A férfi azóta is szerepel a police.hu körözési listáján az eltűnt személyek között. Felesége, testvérei, gyermekei és unokái várják haza.

Elment az utolsó IC kocsi Békéscsabáról – számoltunk be róla június közepén. A változások hátterét érintő kérdésünkre a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóságán kiemelték, a Budapest-Békéscsaba vonalon befejeződtek az átépítési munkálatok, amelynek eredményeként rövidült a menetidő. Hozzátették, ezt figyelembe véve váltották ki az alacsony kihasználtságú személyvonatokat azzal, hogy a távolsági vonatok több helyen is megállnak. A hír hatalmas nemtetszést váltott ki az utasokból, de szerencsére nem kellett túl sokáig nélkülözniük: szeptember 17-től a helyiek kezdeményezésére három pár, IC kocsit is továbbító belföldi vonatot állított forgalomba a MÁV-START a Budapest–Békéscsaba–Lőkösháza vonalon. Így a meglévő nyolc nemzetközi InterCity és EuroNight járattal együtt összesen tizennégy magasabb minőségi szolgáltatást nyújtó vonatot vehetnek igénybe az utasok.

Novemberben egy szörnyű tragédia rázta meg Békéscsabát. A Bartók Béla úton november 22-én egy megkülönböztető fény- és hangjelzéssel közlekedő mentőautó elütött egy kerékpárost. A 16 éves lány a kórházban életét vesztette. A szívbeteghez száguldó mentőautó sofőrjét átmenetileg felfüggesztették.


Persze szívet melengető dolgok is történtek 2016-ban, mint a Viharsarok Koraszülöttmentő Alapítvány elnökének, dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamednek kezdeményezése, melynek célja egy Békés megyei koraszülött-mentőautó beszerzése. A magánszemélyektől a vállalkozásokig rengetegen álltak a jó ügy mellé. Az adomány összege már közelít a 13 millió forint felé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!