Közélet

2016.12.31. 17:14

Megteltek a megyei hajléktalanszállók

Országosan kilencven százalékos a hajléktalan embereknek fenntartott éjjeli menedékhelyek kihasználtsága - tájékoztatta Aknai Zoltán, a Menhely Alapítvány igazgatója az MTI-t.

MTI

Aknai Zoltán közleményében tudatta: az elmúlt három napban fokozatosan nőtt a hajléktalan embereknek fenntartott éjjeli menedékhelyek kihasználtsága. Vas, Tolna, Hajdú-Bihar és Békés megyében megteltek a menedékhelyek. A segítő szervezetek ilyenkor pótágyakon, plusz matracokon helyezik el a rászorulókat.
   
Hangsúlyozta: az ellátórendszer felkészült arra, hogy befogadja a rászorulókat, akik kénytelenek éjszakájukat éjjeli menedékhelyeken tölteni.
   
Az alapítvány diszpécserszolgálata napi 24 órában fogadja a bejelentéseket a veszélyeztetett helyzetben lévő emberekről. A diszpécserszolgálat krízisautót, speciális utcai szolgálatokat, illetve alapesetben az illetékes utcai szolgálatokat küldi ki. Ezek segítenek az elhelyezésben, illetve takaróval, élelmiszerrel látják el azokat, akik nem fogadják el a szállások nyújtotta lehetőségeket. Ezekben a hideg időszakokban a diszpécserszolgálathoz naponta átlagosan harminc hívás érkezik utcán élő emberekről.
   
Az utcai gondozó szolgálatok naponta többször is meglátogatják a területükön ismert embereket, és megteszik a szükséges intézkedéseket annak érdekében, hogy minél többen kerülhessenek védett, biztonságot nyújtó helyre.
   
A fővárosban 19 szállásnyújtó intézmény több mint 1900 hellyel várja a segítségre szorulókat, országosan pedig több mint 4300 férőhely áll rendelkezésre éjjeli menedékhelyeken - olvasható a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!