Közélet

2016.12.08. 14:54

Ivóvíz: minden megfelelő Békésben

Megvalósult a Békés Megyei Ivóvízminőség-javító Program célja: valamennyi részvevő településen a szolgáltatott ivóvíz jó minőségű és mindenben megfelel az előírásoknak, a paramétereknek — közölte csütörtöki békéscsabai sajtótájékoztatóján Vantara Gyula, a Közép-Békési Térség Ivóvízminőség-javító Önkormányzati Társulás elnöke.

BEOL

A Békés, Csongrád és Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatalok megküldték az alátámasztó nyilatkozatot arról, hogy a hálózati végpontokon megfelelő az ivóvíz-minőség, ami a kormányrendelet előírásainak és a projekt megvalósításának egyaránt fő célja volt.

Vantara Gyula részletesen szólt arról, hogy az idei évben több ellenőrzést is végrehajtottak különböző szervezetek a programmal kapcsolatban. Az Európai Támogatásokat Auditáló Főigazgatóság, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium helyettes államtitkársága, az Európai Számvevőszék, a Közbeszerzési Hatóság és a Miniszterelnökség sem tárt fel hibákat, hiányosságokat.

A társulási elnök kitért a garanciális munkák kezelésének kérdésére is. A gyakorlat alapján a polgármesteri hivatalok jelzik a lakossági, önkormányzati észrevételeket a társulás munkaszervezete felé, de tulajdonosok több esetben közvetlenül is megtették ezt. A javítások döntő többségét gyors helyreállítással megoldották, és jövőre is ez a fajta elintézés várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!