Közélet

2016.12.11. 17:52

Azt kérik, ne legyen Gyula az ellenség

A rá hivatkozó, ismeretlen forrásból származó hírlevélben foglalt azon tanácsoktól való elhatárolódásra kérte a gyulai városvezetés Simonka Györgyöt, Dél-Békés országgyűlési képviselőjét, amelyek a gyulai emberek sértegetésre és a megye más települései elleni ellenséges hangnemre buzdítanak.

P. G.

A hétvégén került fel az internetre egy, „A Stáb” aláírással jegyzett dokumentum, ami a képviselőről az RTL Klub híradójában leadott riport és az Együtt csütörtöki sajtótájékoztatója után arra biztatja Simonka híveit, egy megadott instrukció alapján védjék a politikust a Facebookon. A kiadott ukáz szerint egyebek mellett érdemes a posztokba belefoglalni, hogy az egész a gyulai érdekszféra sérülése miatt történik.

– A leghatározottabban visszautasítok minden olyan törekvést, amely egyes dél-békési politikusok részéről arra irányul, hogy Gyula városából, illetve Békés megye más településeiből ellenségképet formáljanak – fogalmazott dr. Görgényi Ernő, Gyula polgármestere a vasárnapi sajtótájékoztatón, amit Alt Norbert és Kónya István alpolgármesterrel közösen tartott.

Dr. Görgényi Ernő arra kérte a dél-békési képviselőt, nyilvánosan jelentse ki, mélységesen elítéli a „Hírlevél”-ben foglalt módszereket, az abban javasolt „kommunikációs paneleket”.

– Felszólítom Simonka György képviselő urat, hogy haladéktalanul távolítsa el közösségi oldaláról a gyulai embereket sértő bejegyzéseket, kommenteket, ugyanígy a megye más településeire vonatkozó sértő bejegyzéseket is – tette hozzá a polgármester. – Ez szolgálná a megye érdekét! Őszintén remélem, hogy Simonka Györgynek semmi köze nincs az említett hírlevélhez.

Kerestük Simonka Györgyöt, ő egyelőre nem reagált a sajtótájékoztatón elhangzottakra. Természetesen, amint megszületik a válasz, azonnal helyt adunk annak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!