Közélet

2016.12.22. 13:16

A város polgármestere és képviselője osztott ételt Békéscsabán

Nagyjából száz rászoruló család számára osztottak ételt csütörtök délben Békéscsabán, a Gőzmalom téren, annak költségeit magánemberként Szarvas Péter polgármester és Vantara Gyula országgyűlési képviselő saját jövedelméből fedezte. A politikusok az étel osztásában is szerepet vállaltak.

L. B.

A nehéz körülmények között élőket a családsegítő és gyermekjóléti központ választotta ki, értesítette levélben az akcióról. A kiosztott gulyáslevest hagyományos magyar recept alapján Prohászka Béla mesterszakács készítette el.

Szarvas Péter fontosnak nevezte, hogy a karácsony előtti időszakban segítsenek azokon, akik az átlagnál nehezebb körülmények között élnek, mint mondta, ezúttal nagyjából kétszázötven-kétszázhatvan embert vendégeltek meg. Kiemelte, a kezdeményezésnek azt is kell üzennie, hogy törődnek a rászorulókkal, segítenek nekik.

– Aki megteheti, hogy ajándékozzon azok számára, akiknek szűkösebben jut, annak ezt meg is kell tennie, példát kell mutatnia. Ha lehet, akkor egy évben nem csak egyszer, hanem akár többször is – fogalmazott Vantara Gyula. Emlékeztetett, hogy nem ez volt az első alkalom, hogy ételt osztottak a rászoruló békéscsabai családoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!