Közélet

2016.11.24. 18:05

Új szolgáltató és a CSOK volt terítéken

Szélessávú hírközlési hálózat kiépítését tervezi Gyulán a UPC Magyarország Kft. — hangzott el a fürdővárosi képviselő-testület csütörtöki ülésén.

P. G.

A grémium egyetértett az elvi engedélyezési tervdokumentációban rögzített szélessávú informatikai fejlesztéssel — a megkötéssel, hogy a beruházást a helyi építési szabályzat előírásainak figyelembe vételével kell megvalósítani. A beruházó az elkészült terveket tulajdonosi hozzájárulásra köteles lesz benyújtani a képviselő-testület számára.

Dr. Görgényi Ernő polgármester az előterjesztés tárgyalása során elmondta, a fejlesztés nyomán olyan magas színvonalú hírközlési hálózat válhat hozzáférhetővé a lakosság, a vállalkozások és az intézmények számára, ami a település egészére pozitív hatást gyakorol. Dr. Görgényi Ernő hozzátette, a személyes egyeztetések során elhangzott, hogy az egyedülálló szolgáltatásokat is magában foglaló hálózat kiépítésének költségét a UPC Magyarország Kft. vállalja. A határozati javaslat elfogadása nem jelent semmiféle kizárólagos jogot az UPC számára és az önkormányzat részéről anyagi támogatást sem igényel.

— A megkeresés csupán egy olyan kezdeményezés a cég részéről, ami a partnerség jegyében arra hivatott, hogy egy ilyen volumenű beruházásról előzetesen egyeztessenek a várossal, illetve, hogy a képviselő-testület információkkal rendelkezzen — fogalmazott a polgármester.

A grémium egy másik, a város életében kiemelt beruházást illetően, telkek közművesítése érdekében fejlesztési kölcsönszerződés megkötéséről is döntött.

Dr. Görgényi Ernő ennek kapcsán emlékeztetett arra, hogy a képviselő-testület idén februárban határozott arról, hogy 300 millió forintos fejlesztési hitelt vesz fel ahhoz, hogy a paradicsomi városrészen kedvezményes árú telkeket alakítsanak ki a Családi Otthonteremtési Kedvezmény nyújtotta lehetőségekhez kapcsolódóan, illetve hogy a tömböt közművesítsék.

— A tervezett fejlesztés emellett újabb megközelíthetőséget is teremt a Paradicsomban élők számára — fogalmazott a polgármester. Mint ismert, a fejlesztési hitelhez szükség volt a kormány engedélyére, amit a kabinet meg is adott. A felhívásra az OTP adta a legjobb ajánlatot, így a város a pénzintézettel köt szerződést.

A dokumentumok aláírását követően szabályzatot terjesztenek majd a testület elé, amely pontosan meghatározza, hogy milyen feltételek mellett és milyen áron lesznek a telkek vásárolhatók. Az előterjesztés természetesen igazodni fog a CSOK igénybevételét meghatározó jogszabályi háttérhez.

A grémium felhatalmazta dr. Görgényi Ernő polgármester a kölcsönszerződés aláírására.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!