Közélet

2016.10.23. 18:01

Pihenőparkot avattak Mezőberényben

Ünnepélyes keretek között adták át a városháza és az idősek otthona épületeinek szomszédságában, az 56-os emléktéren található pihenőparkot pénteken délután Mezőberényben — tájékoztatta lapunkat Siklósi István polgármester.

P. G.

Mint megtudtuk, az önkormányzat tulajdonában lévő terület évekig kihasználatlan gyepfelület volt, annak ellenére, hogy a közösség számára hozzáférhető, jól megközelíthető, központi helyen helyezkedik el.

A kialakított park előnye, hogy elzárt a gépjárműforgalomtól, védett helyen található, illetve, hogy a szomszédos tömblakásokban mintegy 150-en, az idősek otthonában 52-en élnek.

A mezőberényi önkormányzat néhány éve, először saját erőből, majd a Mezőberény Környezetvédelméért Alapítvány pályázatának köszönhetően kezdte meg a pihenőpark kialakítását. Az elgondolás mellé vállalkozók, magánszemélyek és képviselők csatlakoztak, illetve támogatásukkal segítették a megvalósulást.

A MOL és az Ökotárs Alapítvány pályázatának köszönhetően tovább alakult a park és vált alkalmassá további funkciók kialakítására. A tér központi részén ivókút várja a pihenni vágyókat, illetve padok, szépen növekedő cserjék, virágok szépítik a környezetet. Az 56-os emléktéren a park ad helyet az 1956-os emlékműnek is, ami méltó helyet nyújt a szabadságharc hősei előtti tisztelgésnek.

Szekeres Józsefné, a Mezőberény Környezetvédelméért Alapítvány elnöke a park átadása kapcsán hangsúlyozta, reményeik szerint a többfunkciós park minden generáció számára elérhető pihenés helyszíne lesz. Siklósi István polgármester a városlakók nevében is megköszönte az alapítvány, a segítők, a vállalkozók, az önkéntesek munkáját és a park értékére és annak megőrzésére hívta fel a figyelmet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!