Közélet

2016.10.09. 16:09

Emlékezés és apróvadas nyitány Kondoroson

Batthyány Lajos miniszterelnökre és az aradi vértanúkra emlékeztek szombaton Kondoroson az Alföldi Vadásztársulat Közhasznú Alapítvány és az önkormányzat jóvoltából a Batthyány-Geist kastély kertjében.

Ny. L.

A kápolnánál az ünnepi beszédet Ribárszki Péter polgármester mondta, a megemlékezésen az 1849. október 6-án kivégzett miniszterelnök tiszteletére, az aradi vértanúk, valamint a történelmi Magyarország első vadásztársasága alapítóinak emlékére koszorúkat helyeztek el, és nemzeti színű szalagot kötöttek a Batthyány-fa kerítésére.

Paluska Zoltán, az alapítvány kuratóriumi elnöke elmondta, immáron negyedik alkalommal rendezték meg a kastélykertben az október 6-ai megemlékezést. Mivel a történelmi Magyarország első bejegyzett vadásztársasága, az Alföldi Vadásztársulat e helyen alakult, és az apróvadas vadászati szezon minden év októberében indul, ebben az évben az egyházak képviselőitől imát, áldást kértek a 2016-17-es idényre.

Az ünnepséget követően családi program keretében a vadászathoz és a hagyományőrzéshez kapcsolódó programok színesítették a napot solymász- és íjászbemutatótól a vadpörköltfőzésig, trófeakiállítástól a néptáncig, a kondorosi Széchenyi István Lótenyésztési Egyesület szervezésében pedig fogathajtó versenyt rendeztek.

Címkék#kondoros
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!