Közélet

2016.09.13. 10:44

Sok eső jöhet, Békésre is riasztást adtak ki

Kedden még folytatódik a nyári idő, de több tájegységünkön is számítani kell záporokra, zivatarokra és erőteljes gomolyfelhő-képződésre – jelenti az Időkép. A várható csapadékmennyiség miatt megyénk több járására is sárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat.

BEOL

A szél csak zivatarok környezetében támadhat fel átmenetileg. Délután 27-32 fok között alakul a hőmérséklet, de a zivatarokat követően felfrissül a levegő - olvasható az előrejelzésben.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat felhőszakadás miatt adott ki riasztást öt megyére, köztük Békés, Csongrád, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok, valamint Hajdú-Bihar megyékre. Az érintett területeken intenzív záporokból akár 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat rövid idő alatt.

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat
[/caption]

Péntekig tart a nyári idő
Szerdán a napos időt elsősorban a Dunántúlon és délen zavarhatják gomolyfelhők, melyekből elszórtan frissítő záporok, esetleg zivatarok is kialakulhatnak. Északkeleten megélénkülhet az északi-északkeleti szél. A legmagasabb hőmérséklet 27 és 31 fok között alakul.

Csütörtökön már sok napsütésre, csapadékmentes időre számíthatunk. Északnyugaton megélénkülhet a délies szél. 25 és 30 fok közötti értékeket mérhetünk a délutáni órákban.

Pénteken még sokfelé kitart a napos-gomolyos, meleg, nyári, de már szeles idő, legfeljebb néhol alakulhat ki gyenge zápor. A hétvégén előreláthatólag már többfelé számíthatunk csapadékra, feltámadó északnyugati szélre, szombattól pedig csökken a hőmérséklet maximumértéke is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!