Közélet

2016.09.18. 11:04

Még az ég is felderült a kukoricanapon

Szombaton immár hatodik alkalommal rendezte meg a Csabacsűdiek Baráti Köre Hagyományőrző Egyesület a Nemzetközi Kukoricanapot.

V. F.

Fotó: Varga Fanni

Sötét felhők borították a csabacsűdi eget szombaton délelőtt, de szerencséjük volt az eseményen résztvevőknek, hiszen alig pár csepp eső hullott csak, így jó idő várt azokra, akik a kukoricaföldön töltötték a fél délelőttöt. Ugyanis két helyszínen zajlott az esemény: a Petőfi utcai sportpályán már reggel több bográcsban készült a birkapörkölt vagy a babgulyás, több kézműves kiállítást is megtekinthettek a kilátogatók, a pályán felállított sátorban pedig többek között a Csabacsűdi Hagyományőrző Népdalkör, a Csabacsűdi Kispacsirták Citeracsoport, a Flyers együttes és a Csanádapácai Dohánylevél Egyesület műsora szórakoztatta a vendégeket.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Kattintson a képre és nézze meg galériánkat! Fotó: Varga Fanni
[/caption]
A másik helyszín pedig a Kisrátai út mellett elterülő kukoricaföld volt, ahol több csapat versenyzett kukoricatörésben és kukoricaszár-vágásban, e tevékenységeket pedig zsűri értékelte.

– Ez már a hatodik rendezvény, így elmondhatjuk, hogy a Csabacsűdiek Baráti Köre Hagyományőrző Egyesület már hagyományt teremtett. Ez a kukorica ünnepe itt Csabacsűdön, ahol helyet kapott pálinkaminősítés is, valamint főzőverseny, melyen jellemzően kukoricát tartalmazó ételek készítésére van lehetőség – árulta el lapunknak Molnár József, Csabacsűd polgármestere.

Hozzátette, hogy idén tovább színesítették az eseményt a polgármesterek kukoricatörő versenyével, így Csabacsűd polgármestere mellett Örménykút polgármestere, Szakács Jánosné, Kardos polgármestere, Brlás János és Dankó Béla országgyűlési képviselő is fosztották a kukoricát. A csabacsűdi polgármester talált először piros szemű kukoricát, így ő akár már mehetett is volna pihenni.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Kattintson a képre és nézze meg galériánkat! Fotó: Varga Fanni
[/caption]
Az esemény megnyitóján Jansik Györgyné, a Csabacsűdiek Baráti Köre Hagyományőrző Egyesület elnöke elmondta, nagy örömmel tölti el őt is és az egyesület tagjait, hogy mind a csabacsűdiek, mind a környező települések lakói nagy érdeklődéssel várják a Nemzetközi Kukoricanapot.

– Amikor 2011-ben megrendeztük az első kukoricanapot, nem is gondoltuk, hogy évről évre ennyi pozitív visszajelzést és bátorítást kapunk. Köszönjük a csabacsűdieknek és a támogatóinknak, hogy ezt a maroknyi lelkes csapatot minden évben támogatják és biztatják – tette hozzá az egyesület elnöke. A családias hangulatú esemény Dankó Szilvia koncertjével ért véget.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Kattintson a képre és nézze meg galériánkat! Fotó: Varga Fanni
[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!