Közélet

2016.07.18. 14:43

Csabai Nyár: programok a hét minden napján

Összesen 35 napon keresztül több mint félszáz előadóval július 18-tól augusztus 28-ig díjmentesen látogatható a Csabai Nyár — hangzott el a rendezvénysorozat további programjait részletező sajtótájékoztatón hétfőn, Békéscsaba főterén.

M. P. M.

Kiderült, a nyár második felében a színháztól a Csabagyöngye Kulturális Központ veszi át a programok szervezését. Herczeg Tamás, az intézmény igazgatóhelyettese elmondta, az eseménysorozatba ágyazva rendezik meg immáron második alkalommal a Big Band Találkozót és a XXX. Zenitet, azaz a jubileumi Zenei Ifjúsági Találkozót és a Nemzetközi Fúvószenekari Versenyt.

— A hét minden napján, a Szent István téren felállított színpadon várja az érdeklődőket a stílusokban bővelkedő programsorozat, míg péntek esténként fél 9-től a Csabagyöngye teraszán, kiülős koncerteket kínálunk — hangsúlyozta Herczeg Tamás. Hozzátette, a vasárnapok ebben az esztendőben is a családokról szólnak, délutánonként 5 órától játszótérré alakul a megyeszékhely főtere.

— A fellépők között, a magyar pop élvonalába tartozó zenekarok és a már jól ismert és kedvelt helyi előadók mellett, fiatal formációk is lehetőséget kapnak a bemutatkozásra — vette át a szót Forczek Győző, a Csabai Nyár főszervezője. Elmondta, egyebek mellett koncertet ad Csemer Boglárka, Boggie, de az Anna and the Barbies zenéjére is kikapcsolódhatnak majd az érdeklődők.

— Augusztus 20-án Herczku Ágnes és a Banda fellépése, illetve a tűzijáték után Rúzsa Magdi ad koncertet — sorolta az állami ünnep eseményeit Herczeg Tamás. Emlékeztetett, az önkormányzat jelentős összegű támogatásának köszönhetően valamennyi program ingyenes és – mint fogalmazott –, tapasztalataik szerint évről évre egyre erősebb, magasabb színvonalú rendezvényekkel várják a békéscsabaiakat és a megyeszékhelyre látogatókat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!