Közélet

2016.07.21. 14:35

Almáskamarás és Medgyesbodzás a legszebbek között

Érdekes és izgalmas versenyt hirdetett a közelmúltban az Origó: a portál Magyarország legszebb hangzású településnevét kereste. Noha a voksoláson végül egy Heves megyei falucskának sikerült felülkerekednie, két megyénkbeli településre is szép számú szavazat érkezett.

BEOL

Nagyon szoros versenyben a Heves megyei Istenmezeje nyerte az Origo szavazását, amelynek során Magyarország legszebb hangzású településnevét kereste a portál. A győztes falu az elmúlt napokban eleinte fej-fej mellett vezette a listát Lánycsókkal, előbbi aztán átvette a vezetést, és a záráskor 102 szavazzal meg is nyerte a versenyt. A harmadik helyen egyébként Szamosangyalos végzett.

A tízes listát, amelyre szavazni lehetett, harmincból szűkítették le.

Bár Almáskamarás és Medgyesbodzás jócskán lemaradt a dobogós helyezésről (előbbire 636-an, utóbbira pedig 921-en voksoltak), a versenyben való részvétel már önmagában is dicséretes: mint a szerkesztők fogalmaznak, a felsorolt településneveket egyrészt szubjektív módon válogatták össze, másrészt országos megmérettetésről van/volt szó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!