Közélet

2016.01.21. 19:26

Egyenlőtlen hátrányok a kutatásban

A Magyar Tudományos Akadémia Békéscsabán működő akadémiai kutatócsoportja által szervezett, Európai Unió által támogatott szeminárium keretében a projektben résztvevő fiatal kutatók eredményeit vitatták meg csütörtökön a megyeszékhelyen.

Ny. L.

Az előadók és a témák a következők voltak. Sebastian Schulz (Németország): Az európai, nemzeti és regionális innovációs politikák periferizáló hatásai. Bianka Plüschke-Altof (Hollandia): A falusi közösségek fejlődési lehetőségei Észtország rurális térségeiben. Bradley Loewen (Kanada): Útfüggőség a megújulás, a regionális politikákban, különböző gazdasági kontextusaiban

Velkey Gábor, az MTA békéscsabai kutatócsoportjának vezetője elmondta, hogy a nemzetközi projektben doktorandusz kutatók vettek, vesznek részt Kanadától Németországig, Hollandiáig a három éven át tartó projektben. A területi hátrányokat és az egyenlőtlen területi fejlődést vizsgálják, elemzik, értékelik. Eredményeiket a nyilvánosság elé tárják majd, és erről a későbbikben beszámolunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!