Közélet

2015.09.04. 15:43

Föld nélkül maradhat Mezőhegyes

Kihúzzák a talajt, földet a több mint 200 éves múltra visszatekintő Mezőhegyesi Ménesbirtok Zrt. alól, és ez komolyan kihat a város, a helyiek életére is – mondta a pénteki, békéscsabai sajtótájékoztatón Varga Zoltán.

L. B.

Az MSZP megyei elnöke és a párt országos elnökhelyettese, Gőgös Zoltán péntek délután Mezőhegyesen lakossági fórumot is tart. Úgy vélik, nem lehet lehetetlen helyzetbe hozni a települést.

– Vizsgálatot kértem – hangsúlyozta Gőgös Zoltán, miután kifejtette, olyanok is pályáztak az állami földekre, akik például egy templom vagy egy volt tüzéptelep címére jelentkeztek be. Hozzátette: erre bizonyítékaik is vannak, ezek nyilvánvaló visszaélések.

Gőgös Zoltán beszélt arról, hogy a kormány bejelentette: eladnák az állami földek többségét, összesen 400 ezer hektárt. Kiemelte, ez az elmúlt 25 évben senkinek nem jutott eszébe, és hogy az ország számára hatalmas vagyonvesztéssel járna. Úgy véli, messze ár alatt „gyorstalpalón” földművessé vált spekulánsok kezébe kerülhetnek így a földek.

– Ezt nem lehet hagyni – emelte ki. Mint fogalmazott, tiltakoznak mindez ellen, a helyiektől ellenállást kérnek – ahogy az szerinte a Hortobágyon már eredményre vezetett -, elképzelhető, hogy a fiktív bejelentések miatt feljelentést tesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!