Közélet

2015.08.20. 16:38

Mezőkovácsházi elismerések az ünnepen

Ünnepi képviselő-testületi ülését tartotta a mezőkovácsházi testület augusztus 20-án. Az önkormányzati rendelet értelmében évente egy„Mezőkovácsháza Városért” kitüntetés és „Polgármesteri Elismerő Oklevél”adományozható.

cs. i.

A „Mezőkovácsháza Városért” kitüntetés egy időszak városi szintű, kiemelkedő eredményességű, maradandó értékű, megbecsülést kiváltó tevékenységért adható, egyéni teljesítményért, illetve alkotói közösségek részére.

A képviselő-testület döntése alapján 2015-ben ebben a kitüntetésben részesül Ádám Andrásné, aki közel két évtizeden keresztül volt a városi könyvtár igazgatója. Vezetői tevékenysége ideje alatt a könyvtár több szervezeti átalakításon ment keresztül, de vezetésével a könyvtár minden formában megtartotta a szakmai munka elért színvonalát, melyet a megyei könyvtár több felügyeleti ellenőrzése is igazolt.

Intézményvezetői pályájának több elismerésére méltó érdeme van (a hagyományos könyvtári szolgáltatás mellett mindig elsőként reagált kistérségünkben a XXI. század kihívásaira, a Dél-Békési Kistérség Többcélú Társulása keretében 2007-ben a környező városi könyvtárak közül egyedüliként kezdeményezte a mozgó könyvtári feladatok ellátását, 2013. évtől pedig a Kistérségi Szolgáltató Rendszer keretében végzik a könyvtári szolgáltatást).

A Mezőkovácsháza Városért kitüntetést  Varga Gusztáv polgármester és Szénási István alpolgármester adta át. A közjóért, Mezőkovácsháza érdekében kifejtett értékes tevékenység elismerésére szolgál a „Polgármesteri Elismerő Oklevél”.

Ezen elismerésben az idei évben a Buvár család részesül a város életében betöltött hasznos, aktív közösségi szerepük elismeréséül. Immár hagyomány Mezőkovácsházán, hogy az augusztus 20-i ünnepi képviselő-testületi ülésen köszöntik az idén diplomát szerzett fiatalokat. Öt friss diplomást köszönthetett Varga Gusztáv.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!