Közélet

2015.08.28. 18:01

Félmilliárdból korszerűsítik a közvilágítást Békéscsabán

Több témában hozott döntést a pénteki rendkívüli közgyűlésen a békéscsabai képviselő-testület.

M. P. M.

Elhangzott például, hogy ötszázmillió forint uniós támogatásból korszerűsítik Békéscsaba közvilágítását. A szeptemberben kezdődő és a tervek szerint októberben befejeződő beruházás az eddigiekhez képest 54-55 százalékos fogyasztás-megtakarítást eredményez. Az alkalmazandó világítótestek többségében LED fényforrással üzemelnek. A kivitelezés helyszínei: Mezőmegyer, a Lencsési lakótelep és Erzsébethely (Jamina) jelentős része.

A mostani ülésen arról határoztak a jelenlévők, hogy két részletben, összesen 6,2 millió forintot fizetnek az áramszolgáltatóknak a cég tulajdonában lévő lámpatestekért. A beruházás során ugyanis ez utóbbiakat is lecserélik, így a szolgáltatót az elmaradt várható haszna miatt kártalanítani szükséges.

Mobilvécé és információs bódé a menekülteknek
Az ülés végén több képviselői kérdést is feltettek a testület tagjai. Miklós Attila (MSZP) és Szabóné Kocziha Tünde a migránshelyzet békéscsabai vetületeiről érdeklődött. Előbbi elmondta, információi szerint egyes esetekben Röszkéről Békéscsabára irányítják a menekülteket, akik 1-2 napot töltenek a megyeszékhelyi táborban, majd Debrecenben kell jelentkezniük.

Arra kérte a polgármestert, hogy a város mobilvécé felállításával segítse a migránsokat a Debrecenbe tartó vonatra való várakozás ideje alatt. Emellett szorgalmazta egy információs bódé telepítését is. Szabóné Kocziha Tünde arról érdeklődött, milyen intézkedéseket tesz vagy tett az önkormányzat arra az esetre, ha a menekültáradat miatt fokozódna nyomás a helyi befogadóállomáson. Szarvas Péter polgármester elmondta, egyeztetett a rendőrség illetékeseivel a kérdés kapcsán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!