Közélet

2015.08.31. 17:21

Egyházi fenntartásba került a békési mezgé

Ünnepélyes keretek között írták alá a békési székhelyű Tisza Kálmán Szakképző Iskola katolikus egyházi fenntartásba kerüléséről szóló dokumentumokat hétfőn délelőtt az intézményben.

P. G.

Dr. Kozma Gábor, a Szeged-Csanádi Egyházmegye felsőoktatási intézménye, a Gál Ferenc Főiskola rektora köszöntötte a megjelenteket. Dr. Kiss-Rigó László megyés püspök az iskola átadása körül kialakult széleskörű összefogásra hívta fel a figyelmet.

Dankó Béla, Békés és térsége országgyűlési képviselője arról szólt, hogy az intézményben több mint 100 éve működő mezőgazdasági képzést sikerült megmenteni a katolikus egyház segítő kezének köszönhetően.

Dr. Malatyinszki Anita, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ békéscsabai tankerületi igazgatója a dolgokat előrevivő közös munka fontosságát emelte ki. Kissné dr. Balogh Ibolya igazgató hangsúlyozta, több területen is erősíteni fogják az iskola működését a jövőben.

Izsó Gábor, Békés polgármestere kifejtette, a lépéssel sikerült biztosítani az intézmény és a megye talán legjobb mezőgazdasági szakképzésének működését. Barkász Sándor önkormányzati képviselő úgy fogalmazott: egy „katasztrófavédelmi művelet végére” értek.

— A nagy hagyományokkal rendelkező agrárképzésnek kell, hogy helye legyen Békésen. A megye az ország éléskamrája volt, részben most is az, és azzá kell tenni.

Címkék#Békés
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!