Közélet

2015.04.29. 08:13

Újabb sikerek a Hunyadiban

A mezőkovácsházi székhelyű Hunyadi János Középiskola diákjai újabb sikeres versenyeket tudhatnak maguk mögött április hónapban.

BEOL

Bódi Barbara a 13.C osztályos tanuló múlt héten vett részt egy magasugró versenyen. A 145-ös magasság elérése után a résztvevők már a diákolimpián vehetnek részt. Barbara a negyedik korcsoportban versenyzett ahol 15 versenyző mérte össze tudását, a versenyt azonban nehezítette az, hogy végig szemből fújt a szél. A kezdő magasság 125cm volt, ő azonban 166 centiméterrel szerezte meg az első helyet így tovább küzdhet az országos versenyen.

Az iskola még egy sporteredménnyel büszkélkedhet hiszen Gyürki Zsanett a 12.C osztály tanulója részt vett a Békéscsabán megrendezett atlétikai 3000 méteres futóversenyen. Ahol 6 korcsoport együtt versenyzett. A szembeszéllel neki is meg kellett küzdenie mindezek ellenére a dobogó legalacsonyabb fokára állhatott fel ahol éremmel jutalmazták

Tóth Andor 12.B osztályból, részt vett az Orosházán megrendezésre kerülő Megyei Középiskolás Közlekedési kupán ahol 2. helyet ért el ezt követően mehetett az Egerben megrendezésre kerülő országos megmérettetésre. Az első napon elméleti feladatokat kellett elvégeznie, míg a második napon gyakorlati rész következett, robogóval. Összesítettben 5. helyezést ért el.

Az országos Kitaibel Pál biológia versenyén vett részt az elmúlt hétvégén Duna Mercédesz 9.C osztályos tanuló Mosonmagyaróváron. Az megyei 2. hely jutatta el őt erre a versenyre. Felkészítő tanára Sarkadi László, aki a versenyre is elkísérte őt. A feladatok nehéznek bizonyultak, hiszen a fajismereti feladatott latinul kellett megoldaniuk a versenyzőknek, ezt követően pedig egy „Élet és tudomány” tesztet kellett kitöltenie. A versenyre kellett még készíteni egy előadást melyben Merci témája a hazánkban ma már oly sokat emlegetett harlekinkatica, avagy „rémkatica” volt. Ezen 5. helyezést ért el és összesítettben 21. lett.

Címkék#hetes

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!