Közélet

2015.04.11. 14:59

Térteremtő családi nap a Hírlappal

Számos programmal és meglepetéssel várta az érdeklődőket a Békés Megyei Hírlap, a Beol.hu hírportál és a Kisváros Térteremtés elnevezésű közös rendezvénye szombaton Gyulán, a Kossuth téren. Csokikereső, játszóház és játékok egyaránt színesítették a rendezvényt.

BEOL

Szabó Renáta, párja Rigó János és kisfiuk Máté Nagykátáról érkezett erre a hétvégére Gyulára. – Az interneten olvastunk a mai eseményről, és egyből megtetszett a program. A főtéren felállított dekoráció nagyon eredeti, szívesen fotóztuk kisfiunkat a Békés Megyei Hírlap nyuszijával – mondta lapunknak az édesanya, aki elárulta, hogy nagyon kíváncsiak voltak a szökőkutakra is.

A fürdővárosban élő Szabó Rókusné ugyancsak elismerően szólt a Húsvéti térteremtés során felállított installációkról. Mint ismert, az ötletgazda Japánkert Barátok Köre Egyesület, az önkormányzat, a Békés Megyei Hírlap és a Kisváros idén második alkalommal indította útjára a kezdeményezést, aminek legfőbb célja ebben az évben is az volt, hogy ismét húsvéti díszbe öltözzön a városközpont. A felhívásra több szervezet és baráti társaság készítette el alkotását egyedi hangulatot varázsolva ezzel.

[caption id="" align="aligncenter" width="430"] Fotó: Imre György
[/caption]

A gyulai Ruck Tamás, felesége Ruckné Kónya Valéria és kislányuk, Csenge is közösen érkezett az eseményre. – Nagyon tetszetős és látványos dekoráció készült, többször jártunk már erre – mesélték. A család tagjai elárulták, hogy a Kisváros és Beol.hu állandó olvasói, és elsősorban a helyi programok, illetve a gyulai hírek érdeklik őket.

Ribárné Kiss Szilvia két gyermekével, a nyolc éves Nórival és a három éves Ádámmal jött el a Térteremtésre. – Nagyon szép dekorációkat láthattunk az elmúlt hetekben a város különböző részein – osztotta meg véleményét az édesanya. – Mi magunk is küldtünk be fotókat a Beol.hu kiírására. Mint megtudtuk, ők is szívesen forgatják a Kisvárost és a olvassák a Beolt, illetve a Békés Megyei Hírlap cikkeit.

– A helyi hírekre mindig kíváncsiak vagyunk, és igyekszünk is naprakészek lenni, mi történik a városban – hangsúlyozta.

Mikus Éva, Gyula kiváló polgára egyenesen Ausztriából hozott plüssállatokat a rendezvényre, hogy meglepje vele a gyerekeket. – A városban mindig történik valami, én pedig örömmel jöttem – ecsetelte. – Remélem, a legkisebbek is szívesen fogadják a plüssöket. Mikus Éva egyébként egy rögtönzött helytörténeti vetélkedőt is életre hívott, és a helyesen válaszolók ajándékot kaptak tőle.

[caption id="" align="aligncenter" width="430"] Fotó: Imre György
[/caption]

A programok egyébként a reggeli órákban kezdődtek. Volt csokikereső, Ujj Éva vezetésével játszóház várta a gyerekeket és a szülőket. A tojásfestésbe is szívesen kapcsolódtak be a fiatalok, sőt, még néhány felnőtt is részt vett a „kihívásban”.

A húsvéti térteremtés kapcsán lapunk fotópályázatot is hirdetett. Minden gyulait és a városba látogatót arra biztattunk, hogy készítsen felvételeket a Gyulán megtalálható installációknál. Érkeztek is a fényképek szép számmal, amelyek közül a MOZDULJ MEG! Baráti társaság érdemelte ki a különdíjat. A békéscsabai csapatból az eredményhirdetésen Megyeri Ági, Tamás Róbert és Vágásiné Zimonyi Ilona tudott jelen lenni, Torma Zsolt munkája miatt nem tudott részt venni a programon.

[caption id="" align="aligncenter" width="430"] Fotó: Imre György
[/caption]

A baráti társaság keretein belül egyébként negyvenen sportolnak intenzíven, csak ebben az évben hetven különböző programon vesznek részt. Neveztek a II. Békés Megyei Hírlap Családi Kerékpáros Teljesítménytúrára is, amelyet a Várfürdő Futás részeként rendezik, rendezzünk május 2-án. Mindenkit szeretettek várunk arra a programra is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!