Közélet

2015.04.12. 12:35

Országos döntőben a Hunyai Idősek Klubja

Bejutott az Idősek II. Kárpát-medencei Kulturális és Művészeti Vetélkedőjének budapesti döntőjébe a Hunyai Idősek Klubja.

P. G.

A Szociális Igazgatók és Szakemberek Magyarországi Egyesülete (SZIME) által szervezett, az Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatott programra az országból sok százan jelentkeztek. A hunyaiak az orosházi regionális elődöntőn vívták ki a továbbjutást, és folytathatták szereplésüket a pécsi középdöntőben. A baranyai megyeszékhelyen szerdán este fejeződött be a megmérettetés. A kétnapos versengésen közel száz produkció közül kellett választania a zsűrinek.

A résztvevők számos kategóriában indultak, a Hunyai Idősek Klubja színjátszásban, a Rátóti asszonyok esete című népi játék színre állításával állt rajthoz, és vívta ki az országos fináléban való részvételt.

– Egy klubfoglalkozáson jött az ötlet arról, hogy megpróbálkozunk a játék színre vitelével – nyilatkozta lapunknak Giriczné Pintér Erzsébet klubvezető és Fagyas Gézáné klubgondozó. – A kezdeményezésnek sikere lett, számos helyre eljutottunk, és amikor olvastuk a Békés Megyei Hírlapban a vetélkedő felhívását úgy gondoltuk, hogy megpróbálkozunk.

Természetesen most nagy az öröm, és a döntőben is – amelyet az Operettszínházban tartanak majd – mindent megteszünk majd.

Címkék#hunya

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!