Közélet

2015.04.23. 19:27

Kinőtték a diákok az iskola udvarát

A gyulai képviselő-testület döntése értelmében az Implom József Általános Iskola udvarának bővítése érdekében az önkormányzat megvásárolhatja az intézménnyel határos 1026 négyzetméter területű ingatlant, a Bene ház értékesítéséből befolyt összegből — jelentette be a helyszínen csütörtöki sajtótájékoztatóján dr. Görgényi Ernő.

P. G.

A polgármester elmondta, hogy az iskolában magas szintű oktatás folyik korszerű feltételek mellett, de az udvar kis területe a 634 diák számára nem elegendő.

Mittag Mónika, a gyulai német nemzetiségi önkormányzat elnöke hangsúlyozta, a döntésnek köszönhetően a nemzetiségi oktatás feltételei is javulnak. Kertes Gabriella igazgató ugyancsak az udvar bővítésének fontosságáról szólt. Mint kiemelte, az új területen egy Implom emlékfát is szeretnének ültetni.

Kónya István alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője hangsúlyozta, a jobb oktatási körülmények biztosítása érdekében kezdeményezte az ingatlan megvásárlását, mellyel később a városrészt is még rendezettebbé teszik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!