Közélet

2015.04.27. 17:10

Húszmillió forintból valósulhat meg a fejlesztés

Mezőberény képviselő-testülete úgy döntött, a Puskin utcai idősek otthona fejlesztésére nyújt be pályázatot a települési önkormányzat.

P. G.

A Mezőberényben található Puskin utca 1. szám alatti idősek otthona fejlesztésére nyújt be pályázatot a települési önkormányzat – döntött hétfő délutáni ülésén a közép-békési város képviselő-testülete. Mint azt Siklósi István polgármester elmondta, ha lehetőség kínálkozik, minden esélyt igyekeznek megragadni a település fejlesztése érdekében.

Kiemelte, hogy a tervezett beruházás közel 20 millió forintból valósulhatna meg, amihez az önkormányzatnak kevesebb mint egymillió forintos önerőt kell biztosítani. Kedvező döntés esetén több munka is elkészülhet az intézményben.

Kovács Edina önkormányzati képviselő, a létesítményt is üzemeltető Városi Humánsegítő és Szociális Szolgálat igazgatója kiemelte, az idősek otthonában legutóbb 2004-ben voltak épületbővítéssel együtt járó felújítási munkák.

Most viszont szükség lenne burkolatcserére, néhol emellett küszöbök is nehezítik a közlekedést, az épület hőmegtartó-képessége gyenge, ezért a nyílászárók cseréje is fontos lenne. A grémium egyhangúlag támogatta az előterjesztést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!