Közélet

2015.04.17. 14:22

Hétvégente is zajlik majd a munka a 47-esen

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában a 47. sz. főút Békés és Csongrád megyei szakaszain Békéscsabától Hódmezővásárhelyig 54 km hosszan folyik a 11,5 tonnás burkolaterősítés, szélesítés és korszerűsítés. A NIF Zrt. a főúton tapasztalható forgalmi nehézségek és a lakossági észrevételek miatt felkérte a vállalkozókat, hogy hétvégén is folytassák a kivitelezést.

BEOL

Időjárás függvényében a vállalkozók minden szombaton, esetenként vasárnap is végeznek szélesítési munkálatokat. Várhatóan július közepére a 47. sz. főút szélesítési munkálatai befejeződnek, ekkortól már jelzőőrös forgalomirányítás lesz, így gyorsabb haladást tudunk biztosítani. A beruházás eredményeképpen a burkolat szélessége 7 méterről 7,5 méterre nő, valamint a kerékpárosok a főúttól kiépített külön kerékpárúton közlekedhetnek.

A munkálatok befejezéséig két kerülő utat ajánlunk a személygépkocsival közlekedők figyelmébe: Hódmezővásárhely-Tótkomlós-Csanádapáca-Békéscsaba, illetve az Orosháza-Csanádapáca-Békéscsaba útvonalat.

A 85% uniós és 15% hazai forrás felhasználásával megvalósuló fejlesztés 2015 őszére készül el – írja honlapján a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!