Közélet

2015.04.20. 19:09

Ezerhez közelít a kihívásra jelentkezők száma

Szinte biztos, hogy csúcsnevezés mellett rendezik meg az idei, immáron hetedik Fuss a sérült gyermekekért – Várfürdő Futást május 2-án, Gyulán. A jótékonysági versenyen ezúttal 7, 21 és 42 kilométeren, 3-szor 7 kilométeres váltóban, valamint a 42 kilométeres, II. Békés Megyei Hírlap Családi Kerékpáros Teljesítménytúrán mérethetik meg magukat az indulók.

BEOL

Nagyon fontos, hogy a nevezés még nem zárult le, így aki segíteni szeretné a rendezvény nemes céljait, az még jelentkezhet akár május 2-án, szombaton is, de éppen a várható óriási érdeklődés miatt a szervezők javasolják, hogy az indulók minél előbb regisztráljanak.

A közös tekerés fontos jótékonysági célt szolgál, hiszen a bevételből a Pándy Kálmán kórház gyermekosztályának alapítványát segítjük egy korszerű, a röntgendiagnosztikában nagy segítséget jelentő monitor beszerzésében. A Várfürdő futás az elmúlt években komoly hírnevet vívott ki magának, talán ennek is köszönhető, hogy a Barátok közt sztárjai már tavaly is eljöttek és részt vettek a versenyen, és így lesz ez idén is. Deutsch Anita-Kiss Péter Balázs-Seprenyi László a 3-szor 7 kilométeres váltóban méreti meg magát, de itt lesz Gyulán Kalamár Tamás és Kinizsi Ottó is.

— A Békés Megyei Hírlap folyamatosan igyekszik azok mellé az ügyek mellé állni, amelyek hozzájárulnak a társadalmi felelősségvállalás erősítéséhez — hangsúlyozta a kezdeményezéssel kapcsolatban Nánási János. A Békés Megyei Hírlap főszerkesztő-kiadóvezetője emlékeztetett arra, hogy lapunk az elmúlt években számos jótékonysági akciót segített médiatámogatóként — elég csak a már említett Várfürdő futást említeni, amelyre a kezdetektől kiemelt ügyként tekintünk, vagy éppen a Turbucz Bence gyógykezelése érdekében indított gyűjtésre gondolni, melynek szintén az egyik motorja volt a Békés Megyei Hírlap.

— Munkatársaink emellett természetesen időről időre ráirányítják olyan emberekre, fiatalokra és idősekre a figyelmet, akiknek szükségük van a támogatásra — fogalmazott Nánási János. — A gyermekek gyógyításának ügyét pedig kiemelten kezeljük. A kerékpáros teljesítménytúra bevétele egy új, korszerű monitor beszerzésére szolgálja az Összefogás a Sérült Gyermekekért Közhasznú Egyesület és a gyermekosztály alapítványán keresztül.

Dr. Sipos Péter, a Pándy Kálmán kórház gyermekosztályának osztályvezető főorvosa kiemelte, jelenleg nem áll rendelkezésükre a röntgenleletező monitor, melynek pedig nagyon fontos szerep jut munkájuk során. — Egy speciális, igen nagy felbontásra képes monitorról van szó, ami a diagnosztika szempontjából kiemelt jelentőséggel bír — hangsúlyozta kérdésünkre a szakember. Az eszköz beszerzése egyébként körülbelül egymillió forintba kerül, melyhez — ahogy már említettük — a Békés Megyei Hírlap felajánlja a kerékpártúra bevételét.

Természetesen segíti az akciót a rendezvény, illetve a Várfürdő futás főszervezője a Összefogás a Sérült Gyermekekért Közhasznú Egyesület is. Felföldi Sándor, a szervezet elnöke lapunknak elmondta, egész tevékenységük arra irányul, hogy hozzájáruljanak a sérült gyermekek gyógykezeléséhez, életminőségük javításához. — Februári báli rendezvényünk bevételéből mi is hozzájárulunk az eszköz beszerzéséhez — fogalmazott Felföldi Sándor.

A gyulai vártól a partiumi Zerindig

A mezőny a gyulai vártól indul, és a határon túli, partiumi Zerind érintésével ott is ér majd célba. A táv összesen 42 kilométer, a szintidő három óra. Várjuk a jelentkezéseket! http://gyulafelmaraton.hu/kerekpar/

A tavalyi túráról készült videós beszámolónkat alább találja, szöveges összefoglalónkat pedig erre a linkre kattintva olvashatja el. A kerékpártúra és a maratoni futás útvonalát itt, a félmaratoni távról készült térképet pedig itt találja.Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!