Közélet

2015.04.15. 14:25

A korrupcióról pro és kontra Gyulán

Az Együtt és az MSZP az országos és a megyei korrupció ellen tart demonstrációt vasárnap délután – jelentette be Bod Tamás gyulai helyi képviselő. A gyulai Fidesz szerint valami nem stimmel Bod Tamás vagyonnyilatkozatával.

BEOL

A Fidesz gyulai szervezete szerint valami nem stimmel Bod Tamás, az Együtt-MSZP önkormányzati képviselőjének vagyonnyilatkozatával kapcsolatban, ami az átláthatóság, a korrupcióellenesség alapdokumentumának számít. Bod Tamás viszont bejelentette, az Együtt és az MSZP az országos és a megyei korrupció ellen tart demonstrációt vasárnap délután.

– Bod Tamás általában a várossal szembeni negatív megnyilvánulásaival véteti észre magát, miközben az átláthatóságért és a korrupció ellen szervez tüntetést. Vagyonnyilatkozata viszont ezzel szemben több mint érdekes – fogalmazott a Fidesz szerda délelőtt sajtótájékoztatóján Kónya István.

A párt gyulai szervezetének elnökségi tagja kiemelte, az Együtt-MSZP képviselőjének nincs bejelentett munkahelye, nincs bevételi forrása, egyetlen jövedelme a képviselőségért kapott 47 ezer forint. Ezzel szemben gépkocsit tart fent, biztosítási és egyéb kötvényeinek költségei több százezer forinttal meghaladhatják a bevételeit.

Egy órával később Bod Tamás, az Együtt, és Pluhár László, az MSZP választókerületi elnöke bejelentette, vasárnap délután négy órától az országos és a megyei korrupció ellen szerveznek tüntetés Gyulán beszédekkel, performance-szal.

– A korrupció átszövi az egész országot, a Fidesz állami szintre emelte a lopást — fogalmaztak. — Vasárnap óta más helyzet van az országban, az egész politikai struktúrát újra kell gondolni.

Bod Tamás a vagyonnyilatkozatával kapcsolatban kifejtette, abból egyértelműen kiviláglik, hogy megtakarításaiból él. – Ha ez a legfontosabb kérdés Gyulán, nagy baj van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!