Közélet

2014.10.16. 10:14

MSZP: bízunk benne, hogy az új polgármesterrel új stílus jelenik meg

Az MSZP Békéscsabai Szervezete értékelte a vasárnapi önkormányzati választás eredményeit. Úgy vélik, a választók változást akartak.

BEOL

A vasárnapi önkormányzati választás eredményeinek elemzése után az MSZP Békéscsabai Szervezete megállapította, hogy Békéscsabán a baloldal érdemben tudta növelni támogatói számát, így három baloldali jelölt nyert mandátumot. A demokratikus ellenzéki pártok támogatásával Fülöp Csabának egyéni körzetben is sikerült győzelmet aratnia. A Fidesz és a Jobbik is gyengülést illetve stagnálást mutat a leadott szavazatok száma alapján – írják sajtóközleményükben.


Az MSZP Békéscsabai Szervezete bízik abban, hogy Szarvas Péter polgármesterré választásával egy együttműködésre, párbeszédre épülő új szemlélet, új stílus fog megjelenni Békéscsaba vezetésében. Ahogy sajtóközleményükben kitértek rá, az MSZP támogatja a párbeszédeken alapuló, józan vitákban kiérlelt megoldásokat és az ésszerű beruházásokat.

Az MSZP képviselői mihamarabb szeretnék megismerni az új polgármester elképzeléseit, valamint a város hatékony és gazdaságos működtetésére irányuló megoldásait.

Mivel az MSZP a konstruktivitást helyezi előtérbe, ennek szellemében átadták választási programjaikat Szarvas Péter szerdai egyeztetésén, amelyekben kiemelt helyen szerepelnek az elvándorlás mérséklésére, a helyi vállalkozások támogatására és a munkahelyteremtésre kidolgozott javaslataik.

Ahogyan sajtóközleményükben fogalmaznak, remélik, hogy számos pontban tudnak közös nevezőt találni az új városvezetéssel, továbbá a maguk részéről mind a város lakosságának, mind a helyi politika szereplőinek azt ígérik, hogy a város fejlődéséhez minden tőlük telhető támogatást megadnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!