Közélet

2014.10.17. 13:28

Jobbik: nem a mi jelöltünk volt Szarvas Péter, csak támogattuk

A Jobbik saját sikerének is érzi, hogy Békéscsabán Szarvas Péter független polgármesterjelölt nyerte a vasárnapi önkormányzati választást – közölte Szabóné Kocziha Tünde és Strifler Attila, a párt békéscsabai szervezetének elnöke és alelnöke pénteken. Hangsúlyozták azonban, hogy Szarvas Péter nem jobbikos jelölt volt, csak azzal támogatták, hogy nem indítottak ellene a Jobbik színeiben riválist.

L. B.

Szabóné Kocziha Tünde kifejtette, hogy Szarvas Péter egy olyan becsületes, hozzáértő, köztiszteletnek örvendő, jelentős vezetői gyakorlattal bíró ember, akit nyugodt lelkiismerettel támogatott a Jobbik, és akinek révén Békéscsaba egy sikeres és élhető város lehet. Úgy vélik, a polgármesternek mostantól az a dolga, hogy minden békéscsabaiért dolgozzon, és szakmailag megalapozott döntéseket hozzon.

Strifler Attila megköszönte a Jobbikra leadott szavazatokat, úgy véli, hogy az országgyűlési és európai parlamenti választásokat követően a mostani voksoláson, helyben is megőrizte támogatottságát a párt. Elmondta, hogy szerinte a kampány nem volt kiegyenlített, minimális médiafelület állt a rendelkezésükre, és csak az tudott érvényesülni, aki megfizette a drága hirdetéseket, aki komoly összegekkel rendelkezett.

Lapunk kérdésére Szabóné Kocziha Tünde elmondta, hogy Szarvas Pétertől a támogatásért cserébe azt kérték, hogy a közgyűlési döntéseknél legyen nyitott minden politikai erő irányába, egy-egy javaslat sorsa ne attól legyen függő, hogy kinek jutott eszébe, hanem attól, hogy mennyire áll a város szolgálatában. Reméli, hogy a Jobbik javaslatait is figyelembe veszik, szerinte az elmúlt négy évben mindet lesöpörték az asztalról.

A voksolás eredményeként egyébként a Jobbik egy képviselőt delegálhat a békéscsabai közgyűlésbe, Szabóné Kocziha Tünde képviseli majd a pártot öt évig. Az elmúlt négy évben a Jobbik két képviselőt adott a testületbe, 2010-ben Strifler Attila is bekerült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!