Közélet

2014.10.20. 17:28

Dr. Pálmai Tamást választották Békés alpolgármesterévé

Dr. Pálmai Tamást választotta Békés társadalmi megbízatású alpolgármesterévé hétfő délutáni alakuló ülésén a helyi képviselő-testület.

BEOL

A tanácskozás első részében Palatinus Pál, a helyi választási bizottság elnöke ismertette a választási eredményeket. A polgármester-választást Izsó Gábor nyerte, az egyéni körzetek közül hat helyen a Jobboldali Összefogás, két helyen a Fidesz jelöltje győzött. Kompenzációs listáról egy-egy fideszes, szocialista és jobbikos képviselő jutott a grémiumba. Ezután előbb a képviselők, majd Izsó Gábor polgármester tett ünnepélyes esküt.

Az alpolgármester személyére, dr. Pálmai Tamásra Izsó Gábor tett javaslatot. A képviselők közül heten igennel szavaztak, emellett négyen érvénytelenül voksoltak.

A testület három bizottságot, az ügyrendi, lakásügyi, egészségügyi, szociális, a pénzügyi, valamint az oktatási, kulturális és sportbizottságot állította fel. A napirend során némi vita alakult ki a külsős bizottsági posztokról, és az egymás felé irányuló gesztusokról.

A lakásügyi bizottság elnökévé Mucsi Andrást, a pénzügyi bizottságévá Balázs Lászlót, míg az oktatásivá Deákné Domonkos Juliannát választották. A kulturális tanácsnoki feladatokkal Mucsi Andrást bízta meg a grémium.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!