Közélet

2014.10.26. 11:20

Békéscsabán is tüntettek az internetadó ellen

Budapesten a Nemzetgazdasági Minisztérium előtt tüntettek vasárnap este az internetadó ellen, Békéscsabán pedig – a fővárosi kezdeményezéshez csatlakozva – mintegy harmincan demonstráltak.

BEOL

Flash mobbal, azaz rendhagyó figyelemfelketéssel kívántak fellépni az internetadó ellen azok a tüntetők, akik a fővárosi demonstrációhoz csatlakozva Békéscsabán, a városháza elé szervezték meg akciójukat. 

Az összegyűlt mintegy harminc-negyven fős tömeg előbb gyertyát gyújtott, majd szórólapokkal a kezükben fejezték ki nemtetszésüket az új közteher ellen.

[caption id="" align="aligncenter" width="370"] Fotó: Facebook.com/Békéscsaba napjainkban
[/caption]

Mint azt a helyszínen megtudtuk, a Facebookon szervezett megmozdulásnak akár folytatása is lehet: amennyiben a Parlamentben a lakosságra nézve kedvezőtlen döntés születik az új adónem ügyében, úgy a békéscsabai szervezők egy jóval nagyobb közösségi akciót terveznek megvalósítani.

Budapesten több ezer ember vonult az utcára, de Pécsen, Veszprémben és Miskolcon is tüntettek

A vidéki városok mellett Budapesten is demonstrációra készültek. A hvg.hu beszámolója szerint több ezer tüntető vonult az utcára, s egyetlen hatalmas tömegként vonultak a Nemzetgazdasági Minisztérium elé. Budapesten ezért óriási rendőri készültség volt érvényben. A hvg azt írta, a Nemzetgazdasági Minisztérium bejáratát kettős rendőrsorfal védte.

A fővárosban szervezett tüntetés Facebookon létrehozott eseményéhez 40 ezren csatlakoztak, a tüntetés kiötlőinek erre a célra létrehozott Facebook-oldala időközben pedig a 210 ezres követői számot is átlépte.

[caption id="" align="aligncenter" width="370"] A tüntetés magja Budapesten - Fotó: Facebook.com
[/caption]

Gulyás Balázs, a vasárnapi tüntetés főszervezője a megmozdulást egyetlen mondatban úgy jellemezte, magyar tüntetésre eddig még soha nem jelentkeztek ennyien.

A budapesti demonstrációhoz képest bár jóval kevesebben, mégis több százan tiltakoztak az internetadó ellen Pécsen is, közben Miskolcon pár százan voltak jelen - írta a hvg.hu, hozzátéve, Veszprémben pár tucat tüntető jelent meg.

<!-- Békéscsabán is tüntettek az internetadó ellen Budapesten a Nemzetgazdasági Minisztérium előtt tüntettek vasárnap este az internetadó ellen, Békéscsabán pedig – a fővárosi kezdeményezéshez csatlakozva – mintegy harmincan demonstráltak. Eddigi cikkeink a témában - Netadó: több tízezer tüntetőre számítanak vasárnap

- Jön az internetadó, pénzt kapnak a friss házasok Fotó: facebook.com/oktavia.megay Fotó: Facebook.com/Békéscsaba napjainkban A tüntetés magja Budapesten - Fotó: Facebook.com Tüntetés az internetadó ellen Miskolcon - Fotó: MTI/Vajda János Tüntetés az internetadó ellen Pécsett - Fotó: MTI/Sóki Tamás -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!