Közélet

2014.09.24. 19:01

Karsai berágott az Origóra, szerinte elferdítik az igazságot

Karsai szerint az országos hírportálon nem írnak igazat, a kérdés az, támogatja-e képviselői jelöltségét a Fidesz vagy sem. A Beolnak azt mondta, nem.

origo

„Nem nyilatkozom maguknak, az ügyvédemnek átadtam az ügyet. Nincs joguk össze-vissza irkálni, mikor nem nyilatkozom maguknak, elferdítették az egészet” - zárta rövidre szerdán a beszélgetést az Origo.hu hírportállal Karsai.

A nemrég Gyurcsány Ferenc "puccsistáinak" megnevezésével újra a reflektorfénybe kerülő Karsai karrierje az MSZMP-től a Kisgazdapárton, majd az MSZP-n át vezetett a Fidesz közelébe. Az MSZP-ből kilépett agrárszakember 2011-ben még az Orbán-kormány ellen hirdetett éhségsztrájkot, most - az alfahir.hu-n közzétett szórólap szerint - mégis elfogadta a Fidesz támogatását.

A polgármesteri posztért már nem induló, de a képviselő-testületbe bejutni kívánó politikustól az Origo azt próbáltá már kedden is megtudni, miért „állt át” a Fideszhez, de ezt sem akkor, sem most nem árulta el. Ehelyett ügyvédjét emlegette és annyit mondott, az Origo „elferdítette” a dolgokat.


A máshol készséggel nyilatkozó Karsai a valasz.hu-nak szerdán azt mondta: ő független, csak az összefogás listáját támogatja Battonyán. Arra a kérdésre, hogy igaz-e a hír, miszerint Fidesz által támogatott függetlenként indul, a portálnak azt válaszolta, „részben”.

A szavazólapon az lesz a neve mellé írva, hogy független, viszont támogatja azt az ugyancsak független polgármesterjelöltet, Marjai Jánost, akit a Fidesz is ajánl - magyarázta „A szórólapunkon nyolc képviselőjelölt szerepel, köztük vannak fideszesek és rajtam kívül más függetlenek is - ez az összefogás listája”. Lehet, hogy ez nem érthető Budapestről - tette hozzá.

<!-- Karsai berágott az Origóra, szerinte elferdítik az igazságot Karsai szerint az országos hírportálon nem írnak igazat, a kérdés az, támogatja-e képviselői jelöltségét a Fidesz vagy sem. A Beolnak azt mondta, nem. origo -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!