Közélet

2014.09.29. 19:53

Az apróvad-gazdálkodás lehetőségeiről is szó esett a hétvégén

Csaknem száz vadász vett részt azon a Vadász Közéleti Konferencián, melynek Füzesgyarmat adott otthont a hétvégén.

M. P. M.

A fórumon elhangzott, Békés megyében, s a Körös-Sárréten is nagy hagyománya van a vadászatnak és a vadgazdálkodásnak. A program főszervezője, Füzesgyarmat polgármestere, Bere Károly volt, karöltve a helyi vadásztársasággal és a Békés megyei közgyűlés elnökével, Farkas Zoltánnal. A rendezvényen két fő témát érintettek: az apróvad-gazdálkodás lehetőségeiről és a megújuló vadászközéletről esett szó.

A programot pénteken koronglövészettel nyitották, majd szombaton konferenciával folytatódott az összejövetel. A rendezvény előadói az apróvad–gazdálkodás elméleti és gyakorlati szakemberei közül érkeztek, de a rendezvény a résztvevők gyakorlati tapasztalatának és a különböző vélemények megosztására is teret nyújtott. Vasárnap délelőtt „Jó gyakorlat a vadgazdálkodásban” címmel tereplátogatásra került sor a Peroktáv VT-nél, ahol a komplex vadgazdálkodás rendszerébe kaptak betekintést a látogatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!