Közélet

2014.08.12. 17:36

Összeállt az őszi választási bizottság

Miután a megyei közgyűlés legutóbbi, augusztus 12-ei soros ülésén megválasztották őket, kedden délután Farkas Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke előtt esküt is tettek a Békés Megyei Területi Választási Bizottság tagjai és póttagjai – közölte a megyei önkormányzat.

L. B.

Az október 12-ei, helyi önkormányzati képviselőket és polgármestereket megválasztó voksolás során a bizottságban tagként szerepel majd dr. Herjeczki János ügyvéd, Priskin János, a Magyar Vöröskereszt nyugalmazott igazgatója és dr. Szelezsán Róbert ügyvéd, póttagként pedig dr. Kovács Eszter nyugalmazott főorvos és Haklik Józsefné nyugalmazott köztisztviselő.

A választási eljárásról szóló törvény értelmében a területi választási bizottság három tagját és legalább két póttagját a megyei közgyűlés legkésőbb a szavazás napja előtti negyvenkettedik napon választja meg. A területi választási bizottság tagjainak személyére a területi választási iroda vezetője, a megyei önkormányzat jegyzője tesz indítványt.

A mostani döntéssel felállt Békés Megyei Területi Választási Bizottság megválasztott tagjainak megbízatása a következő általános választásra megválasztott területi választási bizottság alakuló üléséig tart.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!