Közélet

2014.07.02. 09:23

Megvan a Nokia új(abb) neve

A korábbiakkal ellentétben mégsem Microsoft Mobile-ra kereszteli át legújabb szerzeményét a Microsoft.

BEOL

Nokia helyett Nokia by Microsoft néven megy tovább a Lumia okostelefonok értékesítése – értesült az @evleaks. Ez már csak azért is érdekes, mert a Microsoft által idén felvásárolt finn mobilgyártó cégneve nemrég Microsoft Mobile lett. Viszont úgy tűnik, az amerikaiak tartják annyira jól csengőnek a Nokia kifejezést, hogy a készülékek ne simán Microsoft néven fussanak tovább - tudtuk meg a HVG.hu Techrovatának vonatkozó cikkéből.

Az oldal azt írja: a kiszivárgott információk szerint egyúttal a Surface táblagépeinek nevét is megváltoztatja a Microsoft, a Nokiával kötött brandlicencelési megállapodás értelmében a tabletek is a Lumia név alatt futhatnak majd tovább.

Mint ismeretes, a Microsoft múlt év szeptemberében jelentette be, hogy 7,2 milliárd dollárért felvásárolja a Nokia mobiltelefonokkal foglalkozó egységeit, de a majd fél évig tartó tárgyalás véglegesítésére csak idén áprilisban került sor.
 
A felvásárlás és a névváltás mellett egyébiránt mintegy 25 ezer Nokia alkalmazott csatlakozott a szoftveróriáshoz, hogy a Microsoft égisze alatt megújult versenyzőként vigyenek színt a mobil piac évek óta szinte egyhangú szereplői közé.

Címkék#IT-hírek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!