Közélet

2014.07.01. 18:01

Fajsúlyos témákat is vitatott az ellenzék

Sajtótájékoztatókon értékelték az elmúlt békéscsabai közgyűlésen történteket az ellenzéki pártok képviselői kedden.

M. P. M.

Szabóné Kocziha Tünde, a Jobbik városi elnöke szólt a polgármester és az alpolgármesterek bizottsági szinten eldöntött jutalmairól.
— Az ilyen és ehhez hasonló jutalmazásokat nem kívánjuk támogatni. Az érintettek ugyan nyilatkoztak arról, hogy közösségi célokra kívánják az összegeket fordítani, véleményünk viszont az, hogy ezzel az eljárással plusz kampánypénzhez juttatták saját magukat.

Párttársa, Strifler Attila az Integrált Településfejlesztési Stratégiát elemezte. Elmondta, a célok közül sokkal egyet lehet érteni, viszont azok megvalósítási stratégiái sok esetben már kevésbé konkrétak, vagy az eddigi tapasztalataik alapján kevésbé hatékonyak.

Hrabovszki György (MSZP) elmondta, a megszokott mederben zajlott a közgyűlés munkája: — Sorjáztak az előterjesztések, a fideszes szavazógépezet működött, három és fél óra alatt lezavarták a várost érintő kérdéseket.

A képviselő elmondta, a közgyűlés módosította a helyi hulladékkezeléssel kapcsolatos rendeletet, ugyanakkor valódi megoldást a problémákra ez a változtatás sem jelent. Hrabovszki György gratulált Kormos Mihály kitüntetéséhez, valamint ahhoz is, hogy város meghallgatta a Csaba-Metál kérését és támogatta a cég útépítését.

Takács Péter (LMP) az általa is támogatott Integrált Településfejlesztési Stratégiát emelte ki. Elmondta, az anyag pontosan tartalmazza az elmúlt évek folyamatait. Tovább csökkent a város népességmegtartó ereje, folytatódott a fiatalok elvándorlása, rámutat a hiányosságokra a gazdaságfejlesztés területén. Jól határozza meg a feladatokat a következő időszakra.

Foglalkozik a barnamezős beruházásokkal, a határon átnyúló gazdasági kapcsolatok élénkítésével, új ipari park létesítésével, a gasztronómia mellett az egészség és sportturizmus fejlesztésével. Szorgalmazza a megújuló energiák hasznosítását, a városi véderdők telepítését, az Élővíz-csatorna élőbbé tételét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!