Közélet

2014.06.17. 16:44

Karsai szerint közösségrombolás a gyermekfalu felszámolása

„Közösségrombolást hajt végre az, aki felszámolja Battonyán az SOS gyermekfalut. Korrupciós ügyet is sejtek a történtek mögött” – mondta Karsai József polgármester az intézménnyel kapcsolatos hírekre reagálva.

Cs. I.

– Micsoda szemfényvesztés az, hogy egy jól kiépített, közösségi terekkel felszerelt, milliárdos létesítményhez képest megvásárolt házakban majd olcsóbb lesz az élet? Ott nemhogy focipálya, de hinta se lesz – háborgott dr. Karsai József. Battonya polgármestere sérelmesnek tartja, hogy a 70 gyereket azzal az indokkal is költöztetik, hogy jobb életesélyeik legyenek nagyobb városban.

– És azokat a battonyai, családban nevelkedő fiatalokat, akik itt élnek, azokat is arra biztassuk, hogy menjenek el? Mert itt zéró esélyük van? Felháborító! Vizsgálatot indíttatok a falu hasznosítása kapcsán. Ha eladásra kerülne, ellenőrzést kezdeményezek. S amíg az önkormányzatnak vissza nem fizetik az utak, a szennyvízhálózat és a többi közmű kiépítésének költségeit, amit mi finanszíroztunk, ha kell, lezáratom a hozzájuk vezető kövesutat is. A volt, egykori 3 hektáros gyümölcsöskert helyén ma virágzó kis közösség éli normális mindennapjait, de valakik erre szemet vetettek, amit nem hagyok – reagált a Karsai József.

Korábbi cikkeink, képgalériáink a témában

- Elköltözik Battonyáról az SOS Gyermekfalu

<!-- Karsai szerint közösségrombolás a gyermekfalu felszámolása „Közösségrombolást hajt végre az, aki felszámolja Battonyán az SOS gyermekfalut. Korrupciós ügyet is sejtek a történtek mögött” – mondta Karsai József polgármester az intézménnyel kapcsolatos hírekre reagálva. Cs. I. Korábbi cikkeink, képgalériáink a témában - Elköltözik Battonyáról az SOS Gyermekfalu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!