Közélet

2014.05.06. 18:06

Támogatják a nyári étkeztetést

A battonyai gyerekek segítséget kaptak a téli szünidőben való étkezéshez, de a hosszabb, nyári szünidőre is gondolni kell.

Cs. I.

A battonyai gyerekek téli szünidőben való étkezéséhez is segítséget nyújtott dr. Karsai József polgármester. A napokban ismét téma volt  a meleg étellel való ellátásuk, igaz, nem a téli, hanem a hosszú, nyári szünidőben. A rászorulók száma magas. A források előteremtéséről a képviselő-testület döntött. Dr. Kiss-Rigó László megyés püspök többször segített már a battonyaiaknak. Volt olyan év, amikor 3 millió forintot biztosított ilyen célra.

— Segítségére idén is számíthatunk. Júniustól szeptemberig 350 gyermek gondtalan nyári szünetének idejére szeretnénk a napi egyszeri meleg ételt biztosítani. Ezt a püspök 2 millió forintos felajánlásával, az államhoz benyújtott pályázati forrás segítségével, valamint önkormányzatunk hozzájárulásával oldjuk meg — mondta a polgármester. Ilyen anyagi háttérrel emelt adagokat kaphatnak a rászorulók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!