Közélet

2014.04.25. 17:02

Megépülhet a körforgalom a gyulai sportcsarnoknál

Megépülhet Gyulán, az Ajtóssy-Nürnbergi-Eötvös utcai csomópontban a körforgalom — közölte a fürdővárosi képviselő-testület csütörtöki ülésén dr. Görgényi Ernő.

BEOL

A település polgármestere elmondta, az önkormányzat korábban pályázatot nyújtott be a „Balesetveszélyes csomópontok átépítésének társfinanszírozása” című pályázatra a Közlekedési Koordinációs Központhoz (KKK) az Ajtóssy-Nürnbergi-Eötvös utcai csomópont átépítésére.

Mint ahogy a testületi előterjesztésből kiderült a pályázat a 2011. április 22-i értesítés alapján pozitív elbírálásban részesült, viszont a társfinanszírozásban résztvevő Magyar Állam nevében eljáró Útpénztár az előirányzatot zárolta és a pályázaton nyertes projekteket ez által felfüggesztették.

Idei április 8-i levelében a KKK a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából tájékoztatta a gyulai önkormányzatot, hogy a nyertes és ez idáig felfüggesztett körforgalmi csomópont építés megvalósítására lehetőség nyílik. A megvalósításához a már korábban, az önkormányzat által biztosított önerő meglétét kérték igazolni  2014. évi rendelkezésre állással. 

Amennyiben a város biztosítja a társfinanszírozáshoz szükséges becsült 21 millió 259 ezer 800 forint önkormányzati önrészt, a megvalósítás 2014-2015-ben megtörténhet.

A megvalósításhoz szükséges közbeszerzési eljárásokat a Magyar Közút NZrt folytatja le a projekt megvalósításához szükséges becsült forrás 100 százalékos rendelkezésre állása esetén.
A megvalósításhoz szükséges terveket a Gyulai Polgármesteri Hivatal elkészíttette és azok 2011. szeptember 26-án jogerőre is emelkedtek. Az építési engedély 2014. szeptember 26-ig érvényes, így a megvalósításnak ilyen formában akadálya nincs.

A gyulai képviselő-testület csütörtöki ülésén úgy döntött, hogy az Ajtóssy-Nürnbergi-Eötvös utcai csomópont megvalósításához 21 millió 259 ezer 800 forint önerőt biztosít a 2014. évi költségvetésben a kötvény terhére.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!