Közélet

2014.04.13. 10:11

Lemond Fetser János, az MSZP orosházi elnöke

Az MSZP választmányi ülésén többen támadták Mesterházy Attilát, a legélesebben Fetser János, a párt orosházi szervezetének elnöke szólalt fel.

BEOL

Indulatos vita zajlott szombaton az MSZP választmányi ülésén, amelyen többen megjegyezték, hogy Mesterházy Attilának le kellett volna mondani a választási vereség miatt. Az elnökhöz közel állók szerint csak a régi MSZP-sek hőzöngenek, és nem lehet mindent a vezetés nyakába varrni, Bajnai és Gyurcsány hibáit sem szabad elfelejteni. Ez történt a zárt ajtók mögött - olvasható az Origo.hu hírportálon.

A megkérdezett MSZP-sek - akik mind azzal a feltétellel beszéltek a zárt ülésről, ha nem írjuk le a nevüket - szerint "rendkívül éles, parázs vita" folyt négy órán keresztül a zárt ajtók mögött, ahol Mesterházy Attilát többen is keményen támadták, és gyakorlatilag csak a hozzá közel álló elnökségi tagok álltak ki mellette. Az ülés Mesterházy Attila beszámolójával kezdődött, ebben pedig többek szerint "önkritikus hangot ütött meg.

Az MSZP egykori vezetői többek szerint élesen bírálták Mesterházy és az elnökség politikáját. Többek szerint a "legdurvább beszédet" Mesterházy ellen Fetser János orosházi elnök tartotta, aki Mesterházy szemébe mondta az ülésen, hogy "Attila alkalmatlan elnök". Fetser szerint ilyen eredmény után távoznia kell egy pártvezetőnek, és ő az ülésen be is jelentette, hogy lemond az orosházi elnöki posztról. A választmányon másik is jelezték a távozásukat, információnk szerint néhányan kiszálltak a választmányból, például a Bajnai-féle Haza és Haladás Egyesületet megalapító Haris Éva jelentette be szombaton, hogy lemond a választmányi tagságáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!