Közélet

2014.04.11. 13:08

A Barátok közt sztárjai is futnak a gyulai félmaratonon

Május 2-3-án immáron hatodik alkalommal rendezik meg a Fuss a sérült gyermekekért - Várfürdő Félmaratont Gyulán.

P. G.

A futóverseny május 3-án, 11 órakor rajtol — közölte a versennyel kapcsolatos pénteki sajtótájékoztatón dr. Görgényi Ernő polgármester. A településvezető hangsúlyozta, a megmérettetéssel több elképzelést is megvalósítanak a szervezők.

— A legfontosabb, hogy a rendezvény jótékonysági célokat szolgál — ecsetelte dr. Görgényi Ernő. — A félmaraton komoly turisztikai értékkel is bír, városmarketing szempontból az értéke kimagasló és vendégeket is vonz a településre a kiírás, amely az egészséges életmódot is népszerűsíti.

Mint azt Felföldi Sándortól, a szervező Összefogás a Sérült Gyermekekért Közhasznú Egyesület elnökétől megtudtuk, a rendezvény bevételéből segítik, hogy a sérült gyermekek hozzájussanak a társadalombiztosítás által nem finanszírozott gyógykezelésekhez. Emellett tolókocsik, speciális ágyak, étrend-kiegészítők beszerzésével is támogatják az érintetteket. Elmondta, tavaly már mintegy ezren vettek részt a félmaratonon, és abban bíznak, hogy ez a szám idén tovább emelkedik. A futók egyébként idén a Várfürdő területére is befutnak, így ott egyebek mellett megtekinthetik a létesítmény különleges parkját, valamint a tavaly átadott új családi élményi fürdőt, az AquaPalotát is. Felföldi Sándor arra kért minden érdeklődőt, hogy ha lehetőségük engedi, regisztráljanak előzetesen az interneten.

Veres János, az egyesület tagja bejelentette, hogy az RTL Klub Barátok közt című sorozatának két színésze, a Berényi Attilát alakító Domokos László és az Illés Péter karakterét megformáló Kiss Péter Balázs is részt vesz a versenyen, valamint várhatóan Kalamár Tamás producer is Gyulára érkezik. A kiegészítő programok közül kiemelte, a Magna Cum Laude újra együtt zenél majd a sérült gyermekekkel.

Nánási János, a Békés Megyei Hírlap főszerkesztő-kiadóvezetője arról szólt, hogy az egyesület és lapunk eső ízben rendezi meg közkívánatra a Békés Megyei Hírlap Családi Kerékpáros Túrát a Várfürdő Félmaraton részeként. A nevezési díjakból befolyt összeg szintén a sérült gyermekek gyógykezelését segíti majd.

Boros László Attila, a Gyulai Várfürdő Kft. ügyvezető igazgatója hangsúlyozta, cégük számára fontos a társadalmi felelőségvállalásban való minél aktívabb részvétel. Ezért is állnak évek óta a sportot, az egészséges életmódot, illetve a jótékonyságot egyesítő kezdeményezés mellé.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!