Közélet

2014.03.15. 19:38

Városi kitüntetések Gyula kimagasló személyiségeinek

A gyulai képviselő-testület szombat délutáni ünnepi ülésén számos kimagasló személyiséget, illetve egy kiválóan teljesítő intézményt ismertek el.

P. G.

A városi kitüntetéseket dr. Görgényi Ernő polgármester adta át. A gyulai képviselő-testület Bognár Levente, Arad alpolgármestere részére a Gyula Város Díszpolgára kitüntető címet adományozta. Bognár Levente az aradi ünnepi programokkal kapcsolatos elfoglaltsága miatt nem tudott jelen lenni a programon, ezért számára március 27-én adják át az elismerést.
A képviselő-testület Dr. Pocsay Gábor, Gyula rendszerváltozást követő első szabadon választott polgármestere, nyugalmazott belgyógyász és Dr. Szánthó Gyula, nyugalmazott tanszékvezető docens részére a Kiváló Polgár kitüntető címet adományozta.

A Gyula Városért kitüntetéssel Czeglédiné dr. Gurzó Mária, a Nicolae Balcescu Román Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium igazgatója, Dr. Csomós Imre családorvos, Kárczis Rebeka Mária nyugalmazott földhivatali osztályvezető, Petróczki Zoltán Gábor, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Gyulai Tankerületének igazgatója és a Békés Megyei Pándy Kálmán Kórház Gyermekosztálya dolgozói kollektívájának munkásságát ismerték el.
A képviselő-testülete Mészáros Péter, volt labdarúgó vezető, edző részére Gyula Város Sportjáért posztumusz kitüntetést adományozott, amelyet felesége vett át.

Dr. Horváthné Szovszki Ágnesnek, a Gyulai Polgármesteri Hivatal köztisztviselőjének és Juhász Józsefnek, a Gyulai Közüzemi Kft. közalkalmazottjának a Gyula Város Szolgálatáért kitüntetést adta dr. Görgényi Ernő a képviselő-testület döntése értelmében.  Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere elismerő oklevelet adományozott a Gyulai Várszínház részére a szabadtéri színházként fél évszázada kiemelkedően végzett előadó-művészeti tevékenységéért, művészeti fesztiválok szervezéséért. Az elismerést Gedeon József igazgató vette át dr. Görgényi Ernőtől és dr. Kovács József országgyűlési képviselőtől.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!